L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 30 d’octubre del 2014

Les Universitats contra la burrera

La Conferència dels Rectors de les Universitats Públiques Valencianes (CRUPV) ha denunciat que l'avantprojecte de llei de senyes d'identitat que promou el govern valencià del PP "no té en compte els dictàmens científics ni les sentències judicials que avalen la unitat de la llengua". 

Un comunicat de les universitats valencianes ho indica al hora que consideren "inadequat" situar la llengua al mateix nivell que altres elements tradicionals. Les universitat també lamenten que el govern valencià del PP no compte i bandege els òrgans consultius establits a l'Estatut com l'Acadèmia Valenciana de la Llengua o el Consell Valencià de Cultura.

De la mateixa manera, els rectors creuen que la inclusió d'entitats que pregonen tesis no científiques pel que fa a la llengua promou el desconcert de la societat i el fet de vincular els ajuts públics en funció de l'assumpció o no d'una determinada concepció d'identitat, els rectors valencians consideren que és una pràctica poc recomanable. 

Les universitats valencianes demanen la retirada del projecte.

El PP va presentar divendres passat l'esborrany de la nova "llei de senyes d'identitat", que contempla crear un observatori per controlar les subvencions i que no es destine a res que puga atemptar contra les senyes d'identitat. I en l'observatori hi haurà la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV), entitat que nega els postulats cièntifics sobre la llengua que avalen les universitats arreu del món i la filologia i aposta per una normativa contrària a la de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.
-