L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 7 d’octubre del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Davant el 9 d'octubre...



Després de conéixer els pressupostos de l'Estat per al 2015 podem plantejar-nos les següents qüestions: Els valencians ¿Estem millor que fa un any? ¿Estem millor que fa tres anys quan Fabra va ser designat a dit com a president de la Generalitat? ¿Estarem millor d’ací a 8 mesos, tems de les eleccions autonòmiques?

Un fet es indubdable: els pressupost de l’estat del 2015, és molt dolent per als valencians, les inversions territorials son mínimes i continuem amb un finançament des de Madrid que ens ninguneja. 

Mentrestant, ací la taxa d'atur augmenta (a setembre ha pujat el nombre de desocupats), cada dia hi ha més joves sense treball i no hi ha perspectives de trobar-ne. Sense oblidar que som la pitjor autonomia en matèria de sanitat, la que més casos tenim de corrupció i amb més polítics (del PP) imputats.

O siga, les polítiques del PP, que mai no han defensat els interessos valencians han portat a l’empobriment al nostre poble. Ni el PP ara, ni el PSOE abans, cap dels dos no han exigit que s’acomplesca el principi constitucional d’igualtat, han consentit que s’invertira molt poc a la nostra terra… i han resultat uns mals governs, per molt que, com deia Fabra l'any passat: "No permitiré que se nos trate de forma desigual…”. "No dejaré de pasar ni un solo dia sin pedir al Estado que cumpla su obligación con la Comunidad Valenciana…". Tot paraules.

Com no tenim un finançament adequat, el cost dels serveis públics és superior a les transferències rebudes de l'Estat. Acumulem dèficit i deute. Ja tenim un deute de 42.000 milions d’euros que pagaran les futures generacions de valencians i valencianes.

Tornat a la situació actual, és indubtable que les polítiques del PP provoquen cada dia més devaluació social i patiment a les persones. Unes polítiques que decideix Madrid i que el president de la Generalitat i els diputats valencians del PP executen, voten i aproven amb total obediència. Mentre Rajoy i Montoro no fan el mínim cas a allò que els demanen els valencians.

Unes polítiques a les quals l’única solució que ha trobat el PP és la submissió i acceptar una realitat que ens condemna a l’empobriment i la misèria, a l’exclusió social de moltes famílies i persones per la falta de capacitat de l’administració pública d’incidir en la realitat. 
 
 "Tenemos un problema"

“Tenemos un problema de ingressos”va dir poc el president Fabra, sense pintar fava. ¡Ja era, hora! Per fi s'han assabentat! Doncs si que els ha costat anys vore qüestions tan bàsiques com els escàndols de les balances fiscals en les autonomies i que aportem més que rebem de l'Estat, encara que estem per davall de la mitjana en PIB.

I la paguen els treballadors: sense treball un miler de professionals vinculats a radiotelevisió valenciana; milers d’interins de sanitat i educació, milers de treballadors de l’obra pública per la falta d’inversions de l’Estat i de la Generalitat, milers de negatives a les ajudes a la dependència o a les rendes bàsiques de ciutadania.

I mentrestant suren els contractes i obligacions a càrrec d'exercicis futuras i que ja arriben a 36.000 milions d'euros a partir de 2016. I ens recordem de compra de VALMOR per un euro assumint 34 milions de pèrdues, o l'ampliació de capital de RTVV per valor de 1.300 milions, o els avals prestats per la Generalitat a empreses públiques de dubtosa legalitat i que són més de 5.000 milions d’euros, o els avals Fira Valencia per valor de 1.072 milions d’euros concedits per la Generalitat.

Diners gastats molts de manera opaca, en contractes a dit, i que ara són hipoteca per la nostre futur, el futur del poble valencià. 

En resum i a hores d'ara ¿què tenim els valencians?

- Una greu marginació per falta de finançament adequat des de fa 12 anys i que ha impedit que 13.000 milions d'euros es dediquen a les nostres infraestructures.

- Un pèsim govern, agreujat per la Reforma Constitucional del article 135 aprovada pel PP i PSOE que se segresta la sobirania política i ens obliga com a prioritat a pagar el deute als bancs, o siga, fan pagar la crisi a justos per pecadors.

- Una Llei d’Estabilitat Pressupostària que facilitava l’austericidi, amb polítiques qüestionades pels màxims dirigents de la Unió Europea i una reforma laboral que ha produït en el cas valencià la destrucció de més de 150.000 llocs de treball segons l’EPA.

- Uns episodis greus de no tindre per a menjar, amb apertura de menjadors d’urgència per les AMPES, bancs d’aliments per a necessitats mentre el govern valencià del PP pagava menús a milionaris durant la Fórmula 1. Els “saraos” i “juergues” els paguem tots els valencians.

- Una Generalitat que no pinta fava i com que no pot quadrar el pressupost perquè hi ha falta de finançament, la solució és continuar amb les retallades.

- Un greu problema amb la corrupció, amb 3 ex consellers i més de 20 alts càrrecs del PP imputats.
 
 Eixa és l'herència que ens deixaran després de 20 anys de govern. I despús-demà "9 d'Octubre".
-