L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 13 d’octubre del 2014

Massa permissivitat política i judicial vers les manifestacions nazis al País Valencià


Les autoritats del PP "presidits" per una bandera nazi
La justícia no ha actuat com cal o ha absolt i el PP no ha sancionat als seus joves vistos amb actituds nazi-feixistes. Sembla ser la norma habitual a les nostres terres.

Fa uns dies, el 9 d'octubre, dia dels valencianes, grups filonazis van desfilar amb total impunitat i fins i tot flanquejats per la policia, abillats amb tot tipus de simbologia nazi i feixista en la processó cívica de la Reial Senyera de València. L'acte al cap i a la fi és l'institucional del 9 d'Octubre. Per ara, és l'últim acte dels grups d'ideologia ultra que, a la nostra terra, campen a plaer com si res.


Grups filo nazis en la processo cívica del 9 d'octubre
Compromís portarà el cas a la Comissió Europea. Mentre des de la Delegació del Govern s'afirma que no es va impedir la desfilada del grup per a "evitar xocs". I es va permetre que durant l'acte oficial del 9 d'octubre llançaren crits com "Sieg Heil" o "Artur Mas, cambra de gas".

Ni el Govern de Rajoy, representat per la Delegació del Govern central, ni la Generalitat Valenciana, ni el PP han fet públic cap comunicat condemnant la presència de grups nazis i simbologia feixista en la processó cívica. 

I a tot això se suma l'arxiu per part de la Fiscalia de fets protagonitzats per organitzacions filonazis i d'extrema dreta, com el passat 29 d'abril, amb la col·locació d'una esvàstica en la zona d'afeccionats del Reial Madrid en la final de la Copa del Rei celebrat a València. La Fiscalia de València també ha arxivat les denúncies contra el partit ultra Espanya 2000 pels seus repartiments de menjar "només per a nacionals", que han tingut lloc en diversos punts de València, algun en barris de gran població immigrant.

Grups i banderes filo nazis en la processó del 9 d'octubre
I tenim l'absolució d'un grup de 16 neonazis aquest estiu en el judici de l'Operació Panzer. Entre els acusats del grup Front Antisistema, hi havia dos militars, un regidor d'Espanya 2000 i l'assassí confés del jove Guillem Agulló, però el TSJ valencià els va deixar en llibertat després d'anul·lar com a prova les escoltes practicades.

I més de de grups violents: l'agressió en les proximitats de la Trobada d'Escoles en Valencià de la Safor. Uns joves, entre els quals hi havia menors, van patir l'agressió d'un grup ultradretà perquè estaven en contra de la trobada escolar.
En l'àmbit esportiu també s'han pogut escoltar els càntics nazis de "Sieg Heil" per part dels ultres del València CF de Corba Nord en l'estadi de Mestalla. 

La bandera nazi en la final de la Copa del Rei
El PP tampoc es un model d'exemple en contra d'aquestes actituds i ideologies. El PP i les seues joventuts NNGG (Noves Generacions) van deixar en no res l'expedient a diversos membres per aparèixer en imatges amb simbologia o fent gestos nazi-feixista. Lluny de sancionar aquestes actituds, el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, va dir que eren "chiquilladas" o el secretari general del PPCV, Serafín Castellà, va engegar el ventilador i ho va comparar amb enarborar banderes republicanes o independentistes. 

I llegim aquests dies a la premsa que a un seguidor del Joventut de Badalona (bàsquet) li han imposat una multa de 4.000 euros i un any de sanció sense entrar a cap recinte esportiu per exhibir una estelada al pavelló Príncipe Felipe el darrer partit que el Joventut va jugar a la pista del CAI Saragossa. La bandera nazi exhibida a l’espai dels aficionats del Madrid a la final de la copa del rei a València i tota la simbologia que es va vore el passatg 9 d'octubre ha estat absolta. 


-