L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 6 d’octubre del 2014

Tots els canals de TV no són iguals davant la llei, almenys no són iguals per al PP



Canals de telepredicadors, tarot, porno, contactes i fins a una televisió islamista omplen la graella de la Televisió Digital Terrestre (TDT) a València. Totes il·legals, però el govern valencià del PP no ha obert cap expedient sancionador a aquestes emissores pirata.

Un tractament que xoca frontalment amb el que el PP valencià va donar a les emissions de TV3, a la qual van perseguir, van prohibir, van tancar i van multar. És clar que cap de les cadenes pirates parla en català.

I l'excusa del PP és dir que el Tribunal Suprem va anul·lar l'adjudicació de les TDT en tot el País Valencià i que la sentència, de 12 de febrer de 2013, obliga a la Generalitat a reprendre el concurs en el punt anterior a la proposta d'adjudicació de la mesa de contractació.

Presidència de la Generalitat justifica la situació indicant que no s'han iniciat expedients sancionadors perquè s'està pendent de resoldre la sentència judicial i que un comitè d'experts està realitzant un informe tècnic de valoració de les ofertes presentades al concurs.

I ens preguntem i açò que té a veure amb la il·legalitat de les emissions pirates? A efectes pràctics perquè no actuen igual com van actuar amb TV3?

Un fet és incontestable: de fa més de dos anys, les televisions pirata han inundat l'espai radioelèctric valencià. Fins a 37 emeten a la ciutat de València. I amb açò, i en una situació totalment contrària al que diu la llei sobre la protecció de menors, en horari infantil s'emeten anuncis de contactes o tarot o els telepredicadors copen un canal les 24 hores del dia.

Sense oblidar-nos dels canals il·legals que emeten des de València, que generen ingressos de publicitat i no compleixen els mínims de producció pròpia, ni d'emissió en valencià o contractes amb productores de la comunitat, com diu la llei.

I les conseqüències? Dany als espectadors i a la cultura, però també un ampli perjudici a empreses que compleixen la llei, amb la paradoxa que aqueixes empreses legals no poden presentar-se a les subvencions per al valencià perquè l'adjudicació de llicències està en suspens.


Presidència de la Generalitat s'escuda en la dificultat del procés, encara que hi ha qui pensa que el govern valencià del PP no vol resoldre el procés perquè hauria d'adjudicar televisions a empreses poc afins a vuit mesos de les eleccions.