L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dissabte, 8 de novembre del 2014

ARTICLE D'OPINIÓ: L'últim del port de València.


Ja fa temps que els nostres exportadors i importadors es queixen que a València tenim un port car, amb una eficiència i productivitat molt inferiors a uns altres del Mediterrani. A poc a poc es va entenent el per què, gràcies a tot el que està eixint en els mitjans de comunicació. Es va evidenciant que la gestió de l'Autoritat Portuària de València, presidida per Rafael Aznar, és clarament millorable.
 
Han passat vint anys de la barbaritat de la ZAL, capritxosament situada a l'Horta, quan a Sagunt s'oferien millors condicions de connectivitat, accessos i terrens annexos, per no parlar del menor impacte ambiental. La ZAL segueix sense funcionar. ¡Tant bé que li haguera vingut al port de Sagunt! Clar, tot apunta al fet que el negoci era diferent i menys fàcil per a alguns.

Per a fer açò es va contractar, per una “pasta gansa“ un Pla Estratègic que en altres llocs de l'Estat va costar moltíssim menys. Sense al·ludir al que ara es va coneixent sobre el iot o la Fundació València Port. I mentre açò passava, els presidents Camps i, després, Alberto Fabra, responsables del nomenament del president actual de l'Autoritat Portuària, callaven i miraven cap a un altre costat, consentint el que passava.
.
 Ara, la Generalitat, simplement es fa la distreta, esperant que la justícia prenga cartes en l'assumpte. I, com sol ocórrer en casos semblants, el senyor Rafael Aznar es desentén de les possibles irregularitats.

Ell és qui presideix la Fundació València Port i aquesta es troba situada en el mateix edifici de l'Autoritat Portuària. Clar que, com en Fira València, es tracta d'una fundació privada, encara que la APV en els últims anys li haja destinat més de 17 milions d'euros. Una altra vegada amb les martingales administratives i, la qual cosa és pitjor, fent passar per ximples als ciutadans. En fi, les xifres de la gestió indiquen que aquesta no és molt exemplar ni competitiva. I a pagar-ho els exportadors i importadors, és a dir, l'economia valenciana.

Esperem que la Intervenció General de l'Estat pose llum sobre l'assumpte. I que aqueixa il·luminació tinga les conseqüències jurídiques desitjables. Encara que segur que algú estarà pensant a demanar un dictamen al Consell Jurídic Consultiu i, així, tot arreglat. De la responsabilitat de Francisco Camps i ara d'Alberto Fabra, o siga del PP, ni se sap ni s'esperen notícies. Com sempre, també.


Pere Mayor
President de la Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco.
fundacio@paisvalencia.org