L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 11 de novembre del 2014

Compromís desvetlla un informe de la Generalitat sobre la inutilitat de la sonometria en la ITV. Els valencians hem pagat 150 milions d’euros a empreses de la ITV per una prova inútil.



Un informe tècnic de la Generalitat estableix que la prova d’emissió sonora, que encareix la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), és inútil i s’hauria d’eliminar. La prova de sonometria instaurada pel govern del PP l’any 2004 només és obligatòria per als cotxes valencians i ha fet que els vehicles valencians no puguen passar la ITV fora de les nostres terres perquè podien ser multats en no tindre passada la sonometria. 

Compromis ha denunciat innumerables vegades la inutilitat de la sonometria però ara un informe de la mateixa Generalitat reconeix que en els darrers deu anys s’ha regalat 150 milions d’euros a les empreses que gestionen les ITV, diners pagats pels valencians i valencianes. 

Compromis, per petició feta al parlament valencià, ha tingut accés a l’Informe Tècnic elaborat pel Servei de Qualitat i Control Industrial, Vehicles i Metrologia de la Subdirecció General d’Indústria on es suggereix l’eliminació de la prova d’emissió sonora de les ITV. 

La raó, segons l’informe, per eliminar la sonometria és què la inspecció mecànica de la ITV detecta la mateixa quantitat de vehicles defectuosos que la inspecció sonora, o dit d’altra forma, els vehicles que presenten anomalies en l’emissió sonora són detectats en la inspecció mecànica’indica l’informe. 

Compromis ha remarcat que “ha denunciat la inutilitat de la sonometria des de la seua instauració, però per primera vegada la mateixa Generalitat reconeix, en l’informe, que en els darrers deu anys s’ha regalat 150 milions d’euros a les empreses que gestionen les ITV que hem pagat els valencians i valencianes”.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

I damunt sembla que cada vegada estiguen Filant més prim i fent segones inspeccions, amb la qual cosa arrepleguen més diners. Es nota que són empreses privades i damunt la concessió és autonòmica (totes les inspeccions son de la mateixa empresa, formant un monopoli, el client no pot triar).