L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 14 de novembre del 2014

L’Ajuntament de Tavernes executarà el col·lector de l’Avinguda la Marina de la platja mitjançant una despesa plurianual


Ahir va haver Junta de Govern per estudiar el pressupost presentat per l’alcaldia fa uns dies i amb el tema del col·lector de la platja en el centre del debat. Compromís es va presentar amb la solució al problema presentat pel PSOE local, encabotat a atendre l’any que ve només el col·lector de la platja i oblidar les inversions en el poble.

I va oferir com alternativa una proposta que permet l’execució total del col·lector i mantindre els 900.000 euros previstos per a inversions en la via pública, edificis municipals, platja, esports i nínxols al cementeri, entre altres coses.

Un pla plurianual

La proposta presentada a la Junta de Govern pel grup Compromís és incloure el finançament que falta – 800.000 euros- en un pla plurianual, una proposta que està avalada legalment per la secretaria general i que ha estat estudiada aquests darrers dies en la seua viabilitat per l’alcaldia i la Intervenció Municipal.

I eixa va ser la proposta que va presentar Compromís: l’execució de la fase final del col·lector d’una sola vegada, però amb la novetat que el cost seria consignat pressupostàriament en diversos anys. Un procediment, el de consignar despeses de manera plurianual, que és legal en estar contemplat en la Llei de les Hisendes Locals i que té el vist i plau de la Intervenció Municipal que també ha estat treballant per fer-la possible.

Com es sabut, el col·lector de la platja té un cost de 1’5 milions d’euros i l’Ajuntament només en disposa 700.000 euros. Eixos 700.000 es pressupostaran segons el pla presentat per Compromís a l’any 2015 i la resta de 800.000 euros, es finançarà a càrrec del pressupost del 2016 i del 2017. 

Una proposta per invertir en el col·lector i també en la ciutat

La proposta de Compromís que es la que es presentarà al plenari per aprovació, com es veu facilita l’execució del pressupost tal como l’havia presentat l’alcaldia fa uns dies al soci de govern i s’ha publicat en la premsa i blogs locals, entre ells La Cotorra. Una proposta raonable i seriosa, al nostre entendre, per diversos motius però sobre tot perquè facilita a l’Ajuntament solucionar el problema de les inundacions de la platja amb l’execució de la totalitat, però no es paralitzen els projectes de ciutat a la qual es podran destinar 900.000 euros en diverses entre altres. 

Tal com la Cotorra va informar sobre l’avantprojecte de pressupost presentat per l’alcalde Jordi Joan a la Junta de Govern, les inversions a fer a la ciutat serien la pintura de passos de vianants, la construcció de nínxols, la regeneració del llac de la Goleta, millores en espais d’esports, millores en parcs, jardins i via pública en general i diversos edificis municipals. El pressupost preveu una partida de 100.000 euros a ADISVA perquè acabe el seu taller ocupacional. I els diners s’aconsegueixen de la disminució del capítol dos per un ajust a la baixa de les despeses de totes les regidories a excepció de Serveis Socials. 

Compromis despres de la reunió de la Junta de Govern agraïa el treball dels funcionaris perquè havien sabut donar les respostes adients a les necessitats que ara mateix té Tavernes i amb això es dona cobertura legal i financera per executar el col·lector de la platja, una obra on l’alcaldia ha estat treballant durant tres anys per aconseguir els permisos i també es millora la ciutat en menudes inversions que tindran el valor afegit que podran ser dutes a cap per empreses de Tavernes, amb la qual cosa es potenciarà l’ocupació.
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Uns posen pals a les rodes del pressupost i altres resolen els problemes, donen solucions i fan ciutat.
Molt bé, xicots de Compromís.

Anònim ha dit...

pues això que publiqueu no és lo que s'escolta pel poble...Menos mal que Victor té interés!!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs mire publiquem la realitat. I vosté ho sap: Transparència i informació contrastada

I de vegades ens deixem algunes coses per no deixar algú en mal lloc.
Ara li'n direm una que no hem volgut publicar:
Va haver algú que només acabar la reunió va cridar al Levante i va contar la proposta del pla plurianual com si fora una cosa seua, quan ell no va tindre res que vore ni va treballat en ella.

Això també es diu pel poble?

l'home en punta ha dit...

Ací en el poble ens coneixem tots. Tots els què rondem + o - l'edat de Borras, sabem com és cada ú. El que està passant és què Víctor te un ansia i una gola de protagonisme, que se li veu el plumer a 4 dies de camí. I damunt xarra més del que deuria. Perquè les dunes marines estiuenques al ratllar el sol, no són el complement ideal per mantindre silencis.
Ara bé, passem al tema en qüestió. Víctor publica una carta d'opinió i diu què cal eliminar totes les inversions que se volen fer en el poble i dedicar tots els diners, els 900.000 euros al col·lector. Home! què boniquet, el dia després, va i Jordi Juan, que és l'alcalde encara que a Borrás no li agrade, va i presenta una solució, va i presenta una forma de pagament plurianual que permet continuar fent tot el que Tavernes necessita i a més, el famós col·lector!
Esta si què és bona!
No s'entera de la pelicula, i això que "és el Regidor d'Economia", ahi te quiero ver...
I el què demostra la classe de persona i el nivell polític què té, és què damunt que no sap res del tema, encara telefona al seu diari de l'alma, el Levante, si eixe diari que li trau pàgines completes d'entrevistes, per atribuïr-se el merit!
Què fort!
Víctor, per que tot el món ho sapiga ja d'una vegada, no hauria tret endavant els pressupostos municipals si no els havera fet l'alcalde, què dos anys després de tirar del carro, este any va deixar què els presentara el regidor, i si al final no se posa mans a la feina, s'acaba l'any sense pressupostos. I per que no li passe el mateix enguany, ha presentat el mateix alcalde, Jordi Juan, els pressupostos de 2015. I això ho sap tota l'àrea econòmica de l'Ajuntament, i això ho saben tots els funcionaris, i és molt lamentable què este senyor, per pur interés electoral, vullga aprofitar-se de la feina dels seus socis, en este cas de l'alcalde.
Serà complicat per als de Compromís-Bloc poder aguantar i seguir aguantant totes les jugades i trevetes dels seus socis-oposició, i al final, igual què jo em pensem molts, el què haurien de fer és fer-los fora del govern, què façen oposició des de la oposició, ja què tots sabem què el PPSOE és el mateix, el que passa és que als del PP els veus vindre de cara, i als del PSOE no els veus vindre de cara, perquè van a traidoria. Eixe és el seu estil. Són exactament igual, llevat d'algunes, poques, excepcions.