L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 11 de novembre del 2014

L’Ajuntament inicia l’expedient per sol·licitar al Ministeri d’Hisenda el refinançament del préstec a proveïdors. L'alcalde Jordi Joan demana ofertes a les entitats bancàries i així estalviar càrrega financera.



L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha iniciat l’expedient de refinançament del deute del préstec a proveïdors i ha demanat oferta a sis entitats bancàries per aconseguir un estalvi en la càrrega financera de l’Ajuntament. L’estalvi es destinarà a disminuir el període de pagament als proveïdors.

L’Ajuntament de Tavernes pretén acollir-se el Reial Decret Llei 8/2014, de 4 de juliol, que facilita a les entitats locals concertar noves operacions d’endeutament per refinançar el préstec de pagament als proveïdors i reduir la càrrega financera dels consistoris.
 
El govern municipal que presideix Jordi Joan va formalitzar el dia 29 de maig de 2012 un préstec amb el Banc Sabadell per un import de 2.691.142,35 euros per fer front el deute que tenia l’Ajuntament amb els seus creditors procedent de l’anterior legislatura anterior amb govern del PP. Cal saber que, després de dos any de carència, el capital pendent d’amortitzar és de 2.607.044,15 euros. 
L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha manifestat que “continuem apostant per optimitzar al màxim els recursos i racionalitzar les despeses de l’Ajuntament. A la vegada reduïm el termini de pagament a les empreses, normalment locals, que treballen per al consistori. El nostre compromís sempre ha estat pagar en temps i forma als proveïdors.

Si el Ministeri d’Hisenda atén la petició de l’Ajuntament de Tavernes, l’important estalvi aconseguit es destinarà a pagar el deute que el consistori té amb els seus proveïdors i, així mateix, servirà per acurtar el període mitjà de pagament. La sol·licitud haurà de ser aprovada per acord plenari.

Segons ha dit l’alcalde, la mateixa Intervenció Municipal ha confirmat que l’operació de refinançament suposarà una reducció important de la càrrega financera i, per tant, és molt recomanable acollir-se a la mateixa.
-