L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 21 de novembre del 2014

L'alcalde, Jordi Joan, confirma que l’Ajuntament de Tavernes ja compleix la Llei de Transparència i Accés a la Informació Pública un any abans de la posada en vigor.



 
L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, del grup de Compromís, ha informat que l'Ajuntament ha aprovat i publicat en el web municipal el procediment que facilita l’accés a la informació pública en el marc de la Llei de Transparència. També s'han complit les obligacions que en matèria de publicitat activa imposa la llei. 
 
Jordi Joan ha confirmat que Tavernes s’ha avançat més d’un any al termini marcat en la llei amb l’objectiu “d’assolir major transparència de l’activitat pública municipal i que la ciutadania valore la capacitat dels representants al front de l’Administració tant en les responsabilitats de govern com les de control”

També ha afegit que la transparència és una conducta que ha de ser normal i usual perquè estimule la participació i no era raonable esperar al desembre del 2015, sense perjudici dels continguts que puguen faltar o anar millorant-se amb el desplegament de la pròpia llei.

Així, a un any de l’aprovació de la llei, una gran part de l’objectiu s’ha assolit i tant en el disseny de la web municipal com a l’Activitat de Règim Interior, Modernització i Protecció de Dades de l’Ajuntament hi ha des del 2013 un apartat de transparència municipal, inspirat en els indicadors de Transparència Internacional Espanya.

L’Ajuntament també s’ha preocupat de publicitar-la i s’han realitzat activitats dirigides a la ciutadania per tal sensibilitzar i donar-los a conèixer la llei. També i per potenciar-la, tots els actes administratiu són objecte de publicitat en la web per tal que la ciutadania puga jutjar eixes actuacions.
 
L'edil de Compromís considera que estes actuacions enforteixen la responsabilitat dels representants públics en l’exercici de les seues funcions. “Quan més informació té el ciutadà o disposa de la possibilitat d’obtindre-la, major és l’escrutini a que són sotmesos i més fort l’incentiu de comportar-se correctament. L’opacitat genera arbitrarietat i senta les condicions per a conductes d’abús, balafiament o corrupció, entre altres”.

L’Ajuntament ha fet un gran esforç perquè la informació pública es difonga i això es fa de manera veraç, íntegra i objectiva. I a partir d'ara, la informació que el ciutadà desitge conéixer i no la trobe, la pot demanar de manera gratuïta, conforme al procediment que s’acaba d’aprovar. 
-