L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 4 de novembre del 2014

PLENARI DE NOVEMBRE 2014: S'aprova la resolució de l'adjudicació del Sector 6-Entrada platja

S'aprova la resolució de l'adjudicació

El plenari amb els vots del govern (Compromís i PSOE) i l'abstenció de l'oposició (PP i regidora trànsfuga) va aprovar resoldre l'adjudicació del Programa d'Actuació Integrada (PAI) en el Sector 6-Entrada platja. La decisió està avalada pel Consell Jurídic Consultiu de la Generalitat Valenciana que, després d'estudiar l'expedient, ha dictaminat la resolució de l'adjudicació. 
La regidora d'urbanisme, Carmen Canet, va informar de tots els passos que s'havien donat i com l'Ajuntament havia actuat sempre afavorint els propietaris, però s'havien vist obligats a actuar per precepte legal davant els continus incompliments de l'Agent Urbanizador al llarg del el procés iniciat en el 2005.

També es va aclarar punts de la nota de l'Agrupació d'Interés Urbanístic i tant la regidora com l'alcalde varen confirmar reunions "sempre que han volgut i quan han volgut", però que mai havien estat els mateixos propietaris els assistents. També van informar que molts dels interessats els havien confirmat que ells desconeixien la nota enviada a la premsa.

La responsable d'urbanisme remarcava que l'Ajuntament havia tingut en compte les seues demandes i va recordar el temps que havien estat esperant les actuacions de l'Agent Urbanizador.

El PP ademetia que l'Ajuntament està obligat a de complir el procediment administratiu, i més encara després del dictamen del Consell Jurídic Consultiu. Va demanar un plenari extraordinari per prendre una postura comuna, a la qual cosa el secretari general va dir, que els terminis legals no es complirien si es convocava el plenari extraordinari.

Escoltat això, es va produir un recés, després del qual es va procedir a la votació. La resolució s'aprovava amb els vots a favor del govern i l'abstenció de l'oposició, i s'estudiarà novament el tema si els propietaris presenten un recurs de reposició.

L'alcalde, Jordi Joan, va llançar un missatge de tranquil·litat als propietaris recordant que serà l'Ajuntament l'Agent Urbanitzador, una circumstància que considerava era assegurar dur endavant la urbanització. Jordi Joan també va confimar que els dos avals presentats a l'Ajuntament, i que pugen més de mig milió d'euros, seran aplicats en les tasques i treballs d'urbanització del sector i en cap moment seran usat per a coses diferents.

El govern municipal va lamentar que el comunicat de l'Agrupació d'Interes Urbanistic s'haguera repartit als mitjans de comunicació i blogs local, però que no haguera arribat oficialment on calia, que era al propi consistori, i l'havien hagut de copiar-los dels mitjans.

L'Ajuntament va confirmar una reunió general amb tots els propietaris en el saló de plenaris el pròxim dilluns dia 10 a les 7'30 de la vesprada. La regidora va remarcar el fet que era una reunió per a tots, amb independencia de que tinguen o no veu i vot dins de l'Agrupació. I això pensem nosaltres és el millor mitjà perquè tots els propietaris tinguen una visió global del s'ha fet fins ara i de primera mà des del govern municipal. 


Imatge del projecte del 2004

Una breu història del sector 6 
 
El PAI Sector 6-Entrada platja va ser presentat en el 2004 i es va aprovar en el 2005 i, com tots els Plans Urbanístics tenia data de caducitat, és a dir, s’havia desenvolupar dins dels terminis legals marcats, cosa que no ha passat.

En gener del 2008 es va aprovar el pla d'urbanització i en maig del 2010 la reparcel·lació definitiva amb la qual cosa les obres s'havien d'iniciar un mes després i acabar-se en nou mesos. L’agent urbanitzador siga pel motiu que siga, no va complir el conveni firmat i les obres no es van acabar en el 2011 com pertocava. De fet no s'ha posat ni una rajola quan fa vora 10 anys de la presentació.

La llei és clara: quan un pla caduca, l'Ajuntament té l’obligació legal de declarar eixa caducitat. I estava previst en el plenari de novembre del 2011 però es va deixar sobre la taula per vore si el Sector 6 podia acollir-se a la moratòria de 2 anys contemplada en Decret Llei 2/2011 de la Generalitat. Això va ser impossible perquè no havia començat les obres d’urbanització i la moratòria era només per a plans parcials amb obres començades, que no era el cas. 

Potser alguns pensen que la postura còmoda i fàcil per a l’Ajuntament era no fer res i deixar-ho tot com estava, però eixa inactivitat pot perjudicar a tercers, i l’Ajuntament seria el responsable per permetre el mal funcionament dels serveis públics i, a més, la situació podia derivar en accions de responsabilitat patrimonial de l’Ajuntament si s’ocasionava perjudicis a un tercer. 


Imatge del projecte del 2004

Cronologia del sector 6

GOVERN DEL PP

-Juny 2005: Aprovació i adjudicació del Sector 6
-Juny 2007: Firma del conveni urbanístic
-Agost 2007: Publicació en el BOP de l’aprovació i adjudicació del Sector 6
-Gener 2008: Aprovació definitiva del projecte urbanitzador
-Abril 2008: Inici del tràmit de reparcel·lació
-Juny 2009: Aprovació definitiva de la reparcel·lació
-Desembre 2009: Publicació en el BOP de la reparcel·lació
-Maig 2010: Declaració municipal de fermesa en la via administrativa de la reparcel·lació.

A partir d’això LES OBRES HAVIEN DE COMENÇAR EN UN MES I ESTAR ACABADES EN 9 MESOS
 
-Novembre 2010: L’ajuntament designa tècnics municipals i demana a l’urbanitzador que nomene els seus.
-Desembre 2010: L’urbanitzador demana prorroga per nomenar els seus tècnics
-Gener 2011: L’alcaldia (PP) li dóna una prorroga de 5 dies
-Abril 2011: L’alcaldia (PP) requereix a l’urbanitzador perquè nomene els tècnics
-Maig 2011: L’urbanitzador nomena els tècnics. L’alcaldia els accepta i ordena la formalització de l’acta de replanteig.



GOVERN ACTUAL
 
-Octubre 2011: Passen 6 mesos des del replanteig i res avança. Passa a plenari la proposta de declaració d’incompliment per part de l’urbanitzador
-Novembre 2011: El plenari deixa sobre la taula l’expedient d’incompliment per vore si l’urbanitzador pot acollir-se al Decret-Llei 2/2011 de suspensió de dos anys del procés o pot solucionar problemes de finançament. Finalment es comprova que no pot acollir-se.
-Marc 2013: Després de 16 mesos sense cap novetat, el plenari aprova iniciar l’expedient de declaració de possible l’incompliment del programa del Sector 6.


A partir d'ací entrem en la part final del procés, amb petició d'informe al Consell Juridic fa uns plenaris i la resolució de l'adjudicació aprovada avui.
-