L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 3 de novembre del 2014

Tavernes i els pobles inclosos en el Consorci Ribera-Valldigna paguen per la gestió del fem la meitat del que és habitual en altres consorcis.

 
L'assemblea del consorci celebrada la passada setmana a Guadassuar va aprovar el pressupost d'11.170.190 euros per al Consorci Ribera-Valldigna de residus i per a l'any pròxim. El 98% de les despeses es destinaren a pagar el tractament de residus oferit als veïns. El Consorci afirma que les xifres “demostren que la gestió és altament rendible. Els ciutadans paguen el menor preu possible per un servei de tractament de residus i de ecoparques i de ecomóvil, exemplar”.

Sobre aquest tema cal indicar que el Consorci Ribera-Valldigna, en el qual està inclòs Tavernes, presta iguals serveis que la resta de consorcis de la província, però els seus preu és la meitat amb una taxa mitjana en 52 euros per habitatge a l'any. Com a exemples, indicar que la Taxa de Tractament del EMTRE (a València i a l'àrea metropolitana) és 123 euros a l'any, la del COR de Xàtiva és 102 euros a l'any o el Consorci València Interior són 98 euros a l'any de mitjana.

La clau per a tenir la taxa més barata de les terres valencianes, i amb açò beneficiar als pobles que inclou, entre els quals està Tavernes i la Valldigna és “gestionar cada cèntim dels ciutadans amb la major de les eficiències" demostrable amb aqueix 98% de les despeses del pressupost, que va a pagar el tractament dels residus veïnals.