L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 5 de desembre del 2014

ARTICLE D'OPINIÓ: València C.F.



                                          

¿Veuen vostès com la realitat moltes vegades supera a la ficció? Qui podia predir que la primera presidenta de la història del València CF seria una dona oriental, no valenciana, i que el seu primer discurs seria en anglès amb traducció al valencià. Impossible de predir! Pel que he llegit, el discurs va ser de tocar la fibra sentimental, amb alguna al·lusió a les tòpiques taronges, però deixant clar que vénen a fer negoci. 

El senyor Lim és un empresari i ve a guanyar diners i, si pugués, prestigi. Jo personalment vaig trobar a faltar en el discurs altres punts de germanor amb els pobles orientals, com el gust per l'arròs i la gran afició pels jocs artificials, o siga la pólvora, però a poc a poc s'anirà centrant la cosa en qüestions menys sentimentals. 

El València CF té un consell d'administració amb set persones de procedència oriental i vinculades al món dels negocis del senyor Lim, més dos valencians que han col·laborat en l'operació del financer de Singapur. Tot indica que l'aterratge d'aquest inversor i el seu equip poc té a veure amb els sentiments —el que em sembla del tot lògic— i molt amb els negocis i els seus possibles beneficis. 

Clar que els clubs de futbol, que són societats anònimes, al meu entendre no són societats a l'ús. Pots tenir la majoria de les accions, però si la pilota no entra en la porteria contrària o si el vestidor està rar o l'entrenador no s'entén bé amb una part de la plantilla, o si hi ha jugadors que volen manar més que l'entrenador o que el president... la cosa es pot complicar. 

Encara que també és cert que, com en altres negocis, hi ha un risc, o si es vol un alt risc, però aquest, si es fa bé, pot ser un gran negoci: ficant gols, venent sentiments i fent pedrera per a vendre jugadors. Amb tot, no em negaran vostès que aquesta aventura d'un magnat i empresari de Singapur a València no deixa de tenir el seu encant. 

No som els primers ni els únics. Europa està plena de clubs que són propietat de magnats àrabs, russos o orientals. És la globalització i també la utilització com a negoci dels sentiments, un intangible amb molta força i pel que sembla amb un gran potencial.

I és que la ficció és molt important en la gent que descendeix dels sapiens.

Pere Mayor
President de la Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco.
fundacio@paisvalencia.org
-