L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 9 de desembre del 2014

Compromís demana la declaració d'impacte ambiental negativa a les prospeccions petrolíferes al Golf de València, i enfront la costa de Tavernes.

La zona de prospeccions es troba enfront la platja de Tavernes
Compromís ha reclamat al Govern central de Mariano Rajoy (PP) que emeta una declaració d’impacte ambiental negativa sobre les prospeccions petrolíferes al Golf de València de manera que “se soterre definitivament aquest projecte després de l'informe del Ministeri de Medi Ambient o s'afirme amb rotunditat que són incompatibles amb la conservació de l’àrea de gran valor ecològic”.

Tal com vam explicar ací fa uns dies, l'informe estableix que aquest projecte de prospeccions petrolíferes “no és compatible amb els objectius establerts en la legislació de protecció de la biodiversitat ni els objectius de la Llei 41/2010, de 29 de desembre, de protecció del mitjà marí i de les estratègies marines”.

Això ho ha remarcat també Compromís que ha recordat, així mateix, que “estem parlant de prospeccions en una zona estrictament protegida i de gran importància per al Mediterrani per albergar espècies molt valuoses de fauna, cetacis, tortugues bàsicament, que es veurien seriosament afectades en cas que es duga a terme aquestes prospeccions sonores”.

Compromís incideix en el fet que no hi ha cap època de l’any que siga propícia per a realitzar-les, com deixa ben clar l’informe de Direcció general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, un organisme depenent del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient.

A més, amb aquestes prospeccions es veuria afectada la pesquera valenciana i les confraries de pescadors estan totalment en contra “perquè és clar que es reduirien les seues captures com a mínim un 50 per cent, la qual cosa seria la mort del sector”.

I no podem oblidar tampoc, com ha indicat Compromís, la circumstància d’un possible accident que podria hipotecar el turisme valencià, cosa que no és la primera vegada que passa i ja hem vist en altres llocs on el vessament de petroli produeix greus afeccions sobre la costa.
-