L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 17 de desembre del 2014

De nou el mur

La Confederació encara no ha dit res sobre el mur

Llegim textualment avui en "Las Provincias" en parlar del pressupost municipal i sobre la voluntat política d'executar algunes obres: "si se atiende la petición de la oposición de iniciar la construcción de un muro de contención junto al río Vaca".
Ens ha sorprés la frase quan en els darrers plenaris s'ha explicat la situació del mur i es va dir, i ningú no ho va desmentir, que el projecte es planteja ara fa un any, després de la sentència del Suprem de Madrid, com a solució provissional fins l'execució de la millora del riu Vaca. I és va dir ben clar que eixa possible solució naix de les gestions de l'alcaldia davant els alts càrrecs de la Confederació del Xuquer, en concret amb la seua presidenta Maria Angeles Ureña.

D'eixa solució fa un any ja en parlava el mateix diari, encara que molt per damunt, el següent article

http://www.lasprovincias.es/v/20131207/safor/muro-evitara-inundaciones-vergeret-20131207.html

Tornant a l'article d'avui, no es pot iniciar la construcció d'un mur que no té encara ni l'autorització. Ni té el consens de la Confederació sobre com i què s'ha d'executar. I quan estiga eixe consens Ajuntament-Confederació, caldrà redactar el projecte i suposem que contemplar algun estudi d'impacte ambiental, d'afecció al riu i el cost de l'obra, que es desconeix.

L'alcalde, que pensem en deu saber una miqueta en haver estat qui s'ha reunit amb els caps de la Confederació, va dir en el plenari que caldrà saber el paper de l'Agent Urbanitzador i si l'obra implica un modificat del Pla Parcial Vergeret, ama la qual cosa hauria d'intervindre la Comissió Territorial d'Urbanisme, i esperem que no passe com en el modificat dels terrenys de la piscina, que el projecte es va paralitzar vora quatre anys.

Un altra qüestió a solucionar, i també es va en el plenari és l'entitat que ho paga: si l'Ajuntament, l'Agent Urbanitzador o la Confederació, com a representant del Govern de Rajoy, que ha paralitzat el projecte del riu Vaca?

Com es veu, un problema complex. A més, entre la redacció de projecte, informes, exposició, licitació, adjudicació.... podem parlar de terminis de vora un any. És a dir ara mateix ens podríem anar a finals del 2015. I el pressupost presentat per l'alcaldia, en vies a donar una solució de futur, va actuar com fa l'Administració: obri la partida, en aquest cas amb una quantitat per redactar el projecte, i si tot anara bé i s'iniciaren les obres a finals del 2015 es pot suplementar via modificació de crèdit.

Això es va dir en el plenari. El PSOE no ho va acceptar i va fer una arreplegada de firmes, i després no va recolzar el pressupost perquè no contemplava 300.000 euros, que no han explicat d'on trauen eixe cost, per un projecte que ni està redactat, ni se sap com i de quina manera s'ha d'executar, o si s'executarà que igual canvia el govern en el 2015 i el projecte del Vacai paralitzat per Rajoy és una realitat.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Res. Un desficaci total. Vendre fum de botja. Els socialistes no s'enteren, o no volen enterar-se perquè prefereixen fer oposició a uns pressupostos amb trellat al preu que siga, fins i tot afonant el poble.
Ja fan igual que els del PP. Per això es fan fotos i tot amb ells.
Embolica, que fa fort! Enverinar l'opinió pública i posar la teulada per davant dels fonaments en el tema del mur del riu
Eixa és la qüestió.
El Sr Alcalde demostra cada dia que té més coneixements i trellat que tota l'oposició unida. Ara falta que el poble sàpiga valorar la seua iniciativa i la del grup municipal que encapçala. Perquè alcaldes com Jordi a Tavernes, ja podeu córrer que no en trobarem cap ara mateix.