L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 1 de desembre del 2014

Dia Mundial contra la Sida marcat per les retallades del PP a les polítiques de lluita contra la malaltia



El Dia Mundial contra la Sida s'ha celebrat amb un fet determinant: la disminució dràstica, pràcticament eliminació, de les ajudes que els governs del PP destina a la prevenció de les infeccions de transmissió sexual, segons el col·lectiu de Lambda (Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals). L'efemèride s'ha celebrat sota el lema "Transmet informació, transmet vida". 

Lambda aprofita, a més, la data de l'1 de desembre per a denunciar l'escassa o nul·la implicació del govern estatal i autonòmic del PP amb les ONGs i la reducció d'ajudes i subvencions per a lluitar contra la infecció per VIH, minvant considerablement la capacitat de resposta i els recursos que les organitzacions poden donar. 

El col·lectiu ha demanat que les associacions de lluita contra el VIH/Sida siguen tingudes en compte per les administracions dins de les polítiques sanitàries relacionades amb aquesta infecció i les seues conseqüències. Lambda ha indicat que les retallades en les ajudes que rebia per a dur a cap campanyes de prevenció i la prova ràpida del VIH, han obligat l’associació a finançar el programa amb recursos propis i amb treballadors voluntaris, quan es una tasca a fer per les administracions.
 
 
 No hi ha crisi que justifique les retallades en salut. És imprescindible augmentar els recursos econòmics empleats en la recerca d'una vacuna efectiva i a garantir l'accés universal a la prevenció, tractament, atenció i suport en relació amb el VIH i a la sida, però també cal treballar en la conscienciació i en l'educació perquè els prejudicis poden ser més perjudicials que el mateix virus” ha destacat el Grup Stop-Sida de Lambda. 

Després de més de 30 anys des de l’aparició dels primers casos de sida als Estats Units i malgrat la multitud de campanyes estatals i internacional sobre prevenció, segueix havent un gran desconeixement de la malaltia i la seua transmissió, el que es tradueix en noves infeccions i estigma i discriminació cap a les persones positives.

És per això que enguany s’ha escollit el lema "Transmet informació, transmet vida" i en els actes hi ha hagut taules informatives on la gent podrà acostar-se a la realitat de les persones que conviuen amb el VIH, conèixer el treball de les associacions que treballen per la prevenció i resoldre els seus dubtes sobre el VIH/Sida i altres infeccions de transmissió sexual.
-