L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 16 de desembre del 2014

El govern del PP ha dut als valencians a la ruïna: la Generalitat deu 35.892 milions d'euros.

Quadre de deutes segons Levante-EMV.
 
El Banc d'Espanya ha certificat la deficient situació econòmica del territori valencià i la hipoteca que hauran d'afrontar futurs governs autonòmics. La dada del deute és demoledora. El Consell deu 35.892 milions d'euros, dos pressupostos autonòmics complets, a les entitats financeres i al propi Govern central. 

Respecte al deute amb el govern de Mariano Rajoy, han sigut els mecanismes de rescat des de l'any 2012 els que han portat a l'endeutament de la Generalitat i han provocat que es deguen més diners a l'Estat que als bancs. 

La deuta amb el Govern és 18.939 milions d'euros, procedent de dues vies, d'una banda el Fondo de Liquiditat Autonòmica (FLA), amb 11.503 milions el setembre als quals s'ha de sumar els 907,18 milions que s'han donat a Generalitat gràcies del sobrant del FLA d'enguany i, per un altre, 7.436 milions procedents del pla de pagament a proveïdors. Entre tots dos mecanismes, per tant, sumen els 18.939 milions que es deu al Govern.

A aqueixa xifra se li suma el deute a la banca nacional (7.339 milions) i estrangera (4.705 milions) i als inversors que van decidir comprar-li deute (4.376 milions ).

Aquestes són les dades que ara ofeguen al govern valencià del PP i al seu president Alberto Fabra. Recordar que al setembre del 2013, el deute era de 30.240 milions, o siga, 5.652 menys que ara. En altres paraules: el deute valencià ha crescut en 15,4 milions diaris en un any. 
 
Una altra dada evidencia el nul marge de maniobra: l'endeutament en relació al Producte Interior Brut (PIB) de la Comunitat és del 35,8 %, un punt més que en el trimestre anterior i quasi 15 punts superior al que hi havia quan Fabra va assumir la presidència de la Generalitat l'any 2011. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

I la tercera Catalunya,amb el CiU. Per anar tenint de model al Pujol!