L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 10 de desembre del 2014

El PSOE impedeix aprovar els pressupostos del 2015. L'alcalde cessa als socialistes de totes les seues competències.


El pressupost per al 20015 presentat per l'alcaldia al plenari ha estat rebutjat amb els vots del PP i Karina Vercher i l'abstenció del PSOE. Els cinc vots de Compromís-Bloc no eren suficients per aprovar el pressupost i calia obligatòriament els tres vots del PSOE, amb la qual cosa s'hagués produït un empat a 8 i s'haurien aprovat amb el vot de qualitat de l'alcalde. L'abstenció del PSOE ho ha impedit. I tot seguit l'alcalde Jordi Joan ha anunciat el cessament de les competències delegades que tenen els socialistes. 

L'ESMENA DEL PP

Prèviament a la votació del pressupost el plenari contemplava les esmenes presentades pel PP i pel PSOE. Cal saber que per poder debatre una esmena al pressupost, aquesta ha de tindre l'informe favorable de la Intervenció Municipal i l'esmena del PP no el tenia, amb la qual cosa encara que es va llegir i es va poder debatre, no va passar a votació.

L'alcalde, Jordi Joan, va donar compte de l'informe que indicava diverses irregularitats des del punt de vista legal, entre les quals l'informe indicava un augment d'ingressos no justificats i la reducció de partides per a pagar compromisos ja signats per l'Ajuntament.

El portaveu del PP, Manolo Vidal, no estava d'acord amb l'informe d'Intervenció i en el fet que no es poguera votar, i va dir que el plenari era una "pantomina" i que hi havia "falta de democràcia", acusant a l'alcalde de dictador i prepotent quan tot el món sap que Jordi Joan no és l'autor de l'informe de la Intervenció ni és el legislador que ha redactat eixes lleis.

Coses del PP, quan la cosa més fàcil i senzilla era reconéixer que no havien redactat bé l'esmena. I vist això, només podem pensar que amb casos així es comprenen moltes coses que passaven en els pressupostos quan ells governaven. 
Vot de Compromís a favor del pressupost
L'ESMENA DEL PSOE

L'esmena del PSOE comptava amb l'informe a favor de la Intervenció. Es va debatre i el portaveu en aquesta sessió, Víctor Borràs, indicava que es contemplava entre altres coses i com a punt important dedicar 300.000 euros al mur del Vergeret, informant que havien arreplegat 1.200 firmes per aquesta obra. 

El PSOE va demanar anul·lar les partides dedicades a esports, cas de la construcció d'una pista d'atletisme i de les graderies i vestidors del Vergeret, així com també eliminar del pressupost la regeneració del llac de la Goleta.

Després de les intervencions de la resta de portaveus, va tancar el debat l'alcalde, que va dir en referència a la voluntat de consens que s'havia indicat en una intervenció anterior que no hi havia voluntat de consens, sinó ganes de boicotejar la gestió municipal. 

Jordi Joan recordava com el PSOE li havia demanat la dimissió "cosa que no ha fet mai ni Karina Vercher ni el PP" i que no veia ganes de consens en les declaracions a la premsa de Borràs, qualificar la proposta de pressupostos de populistes o el fet d'anar a la Comissió d'Hisenda sense haver-se llegit la proposta de pressupostos que tenien de tres dies abans.

L'alcalde va remarcar que des de les eleccions europees, i amb el resultat aconseguit per Compromís, l'actuació del PSOE havia estat de vertadera oposició a l'alcaldia i a Compromís "des del govern municipal". 

Jordi Joan va recordar que el regidor d'Hisenda no havia fet res per iniciar els pressupostos i ell s'havia vist obligat a assumir la seua redacció.

I es va mostrar molt molest perquè tant el PSOE com el PP demanaven augment de les subvencions a les entitats locals, mentre li recordava al regidor d'Hisenda, Sr. Borràs "que encara no s'han pagat ni les del 2014". 
 
El PP i Karina Vercher voten no al pressupost

EL MUR

Jordi Joan va dir que el PSOE no s'ha preocupat per a res del problema del Vergeret en la legislatura, que havia estat sempre una reivindicació i preocupació de l'alcaldia, que havia mantingut reunions amb la presidenta de la Confederació i havia consensuat el mur com a mesura de solució al problema del Vergeret.

També va acusar el PSOE de no dir la veritat al poble de Tavernes i en el planfet repartit havien indicat que el govern Zapatero havia adjudicat el projecte del Vaca, quan això no era veritat: mai no es va adjudicar. L'alcalde va acusar els socialistes de no haver-se preocupat quan era hora d'exigir als seus dirigents que adjudicaren el projecte del Vaca. I recordava com en el 2011, es va arribar a uns mesos de les eleccions generals del 2011 i tothom veia que era imminent la pujada del PP al poder, amb un projecte sense adjudicar. I en el darrer Consell d'Administració d'Aquamed es va quedar damunt la taula. Després el PP el va paralitzar fins ara.  

Jordi Joan va anar més lluny: no es comprenia com en època de govern socialista el projecte del Vaca es va contemplar dins del pla de mesures de la Safor-Valldigna, com a obra prioritaria i urgent, i es van executar les obres de Gandia i Oliva d'eixe pla i no les de Tavernes. El mateix alcalde recordava que el president de la Confederació, Sr. Juan José Moragues, era de Gandia, havia estat regidor socialista a Gandia i el govern de Gandia era socialista.  
Abstenció socialista
¿FALTA DE COHERÈNCIA?

Després de tot el que el Sr. Borràs havia dit en la premsa (Levante, Las Provincias, diaris digitals de la Safor...) en el sentit que no aprovaria els pressupostos, posant a caldo com se sol dir a l'alcalde i amb qualificacions de pressupostos populistes, etc. i altres coses semblants en la roda de premsa, el més normal i és el que tots esperàvem, que votara en contra. Simplement per una qüestió de coherència amb el que ells han vingut dient.

No ho han fet. I no sabem perquè, perquè en aquest cas igual donava l'abstenció que votar que no: de les dues maneres aconseguien el que pretenien: no aprovar el pressupost. 
-

22 comentaris:

Anònim ha dit...

NO ES CULPA DEL PSOE ES CULPA DE VOSTES QUE NO VOLEN NEGOCIAR AMB NINGU

Anònim ha dit...

De tots els més de 20 punts que hi havia en l'esmena del PSOE, NOMES van presentar en les tres reunions de Junta de Govern (com s'ha dit hui en el ple) la del col·lector, la primera reunió.

I quan es va solucionar el col·lector amb el pla plurianual, cosa que tenia que haver fet el regidor d'Hisenda i no va fer i nomes cal recordar el que va dir en premsa de fer un prestec, en la següent reunió van i trauen el mur.

Sobre el mur, es va dir en la Junta de Govern tot el que hui s'ha dit i que es massa conegut: no hi ha projecte, no se sap que valdrà, no se sap els permisos que caldran,etc. i que es podia obrir partida per a fer la redacció i suplementar després, i no tindre 300.000 euros paralitzats. Això era una proposta recolzada pels tecnics.
El PSOE diu que no, que vol 300.000 euros, i es trau de la mànega la recollida de firmes i la plamfetada.

I han presentat les més de vint esmenes sense dir res al soci per si volien consensuar.

Com van negociar el tema Bufante: si no el tireu trenquem el pacte.

Si això es voler negociar que baixe Deu i ho veja.

Anònim ha dit...

Ara tenim un govern sense espines. Ja era hora

Anònim ha dit...

Si no haguera sigut per "les espines" El Bloc no haguera pogut gobernar

Anònim ha dit...

Massa s'ha tardat en llevar eixos mixelins que sobraven. Si volien fer oposició amb el PP que ho facen ara. Ahi tenim al nou partit PPSOE, i estos van de progressistes?? Casta, que són casta!!

Anònim ha dit...

Pressupostos del 20015? si que penseu estar anys desgovernant i mentint a la gent, jajaja....
Quadrilla d'insensats si que sou, llàstima de partit, no queda res d'aquella UPV.
A la fi, és el que tenim per haver confiat amb un xiquet, encara ens passa poc. Aguantar-nos toca.

Anònim ha dit...

Les europees han posat nerviosos a molta gent. Al final tots els socialistes haureu de tragar amb el que diga Blanqueries. Total es el que heu fet tota la vida. Ximo Puig vos dirá el que heu de fer.

Anònim ha dit...

Ximo Puig li diu el que ha de fer Victor i el pare li diu el que ha de fer el fill. Encara no hem tingut cap alcalde que s'afaite. Á l'anònim de les 22:38 dir-li que sí queda res d'aquella UPV: la rancúnia als socialistes, és l'únic que tenen en comú amb EU.
Ara, a la propera que li tornen a demanar ajuda al PSOE per a l'alcaldia o contra les mocions. O anar formant sucedanis de Podemos a Tavernes.

Anònim ha dit...

Jo crec que el fill ja fa anys que li dóna lliçons al pare. I el pare pel que sé està molt orgullós.
Sempre estem orgullosos els pares de que els fills vagen més enllà. ¿Oi que sí?

Anònim ha dit...

¿Pantomina, pantonina o pa amb tonyina? ¿I si posàrem PANTOMIMA...?

Anònim ha dit...

El PSOE ja penja les seues notes de premsa al blog del PP. Ja esta aci el PPSOE!!! L'home més treballador amb el que millor assessora, la trànsfuga de regal!! Qui vol més!!!???

Anònim ha dit...

Masa han tardat en fer als socialistes fora del govern. Si no estàn a gust que pacten amb el PP.

Anònim ha dit...

Si tant sobrats aneu vorem amb qui goberneu la propera legislatura doncs no sou ni tan forts ni tan bonics per a assolir una majoría absoluta, ja ho plorareu ja.

Anònim ha dit...

Borràs estava cesat i va anar a presentar el Portal del Proveidor en el saló de plenos acompanyat de la interventora?
No ho entenc.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pensem que el cessament serà efectiu quan es firme. I suposem que tota eixa tramitació administrativa dels fets que es van dir en el plenari s'efectuaran avui.

Anònim ha dit...

Algu d'aquells que alabeu a l'alcalde, podrieu dir 5 punts almenys que hagen fet importants o destacats les regiduries del Bloc en aquestos més de 3 anys?! A banda d'eixir a les fotos i aparentar que treballen?

Anònim ha dit...

es nota que venen les eleccions, tots contra tots i lo més vergonyos es que el poble el tenim mort, si, tenim una carcel pa que els gossos caguen, 10.000€ peró pels carrers, està ple de caguerades, deurien de denunciar als propietaris, fer una pista d'atletisme no te sentit a on la volen ubicar, deuria d'haverse fet al camp del vergeret, col.locar gespa artificial i haver-se fet les grades, tot ben fet, tenim un poble que cada any que passa es més trist, gràcies senyors polítics

Anònim ha dit...

PP = PSOE = casta = Si no em poses €€€ a la butxaca, no vingues marejant.

Estos estan molt nerviosos despres de 35 anys fent xanxullos i furtant al poble. Ara que saben el que els espera, comencen les pataletes.

Anònim ha dit...

Amic de les 9:23:
- Pressupostos del 2012, 2013 i 2014 ¿o es que tu eres dels que es creuen que els xiquets venen de Paris i els va fer Víctor?
-Pla de pagament a proveidors
-Tàctica i demes de la moció de censura ¿o es que tu eres dels que es creuen que els xiquets venen de Paris i Canet va ser l'autora? Simplement l'instrument.
- Parc del Cantalot
- Replaceta del Tio Julio

Ja en tens cinc.

Anònim ha dit...

Per veure manipulació informativa no cal anar a canal 9 ni telecospedal ni telemadrid, llegint el pamflet este he tingut prou, sou de lo pijoret, i la cort que vos segueix en dón llàstima de vore com es pot manipular a tanta gent. Adéu. fins mai.

Anònim ha dit...

Si estes cinc coses que anomenes son les mes importants...aviats anem!! Que pena que la gent es conforme amb un maceter davant de sa casa, un montó de llums al mercat, mentre hi ha carrers i parcs del poble que fa por passejar o traure als nostres fills a partir de les 6 de la vesprada. Pero vist l'exit dels fets, anim a tots els veins!

Anònim ha dit...

Demanaven cinc coses i cinc se n'han dit. Si son o no importants, tu mateix.
Important segons les lleis actuals, i no les ha fetes ni aprovades Compromís, per al PPSOE que ha manat fins ara és pagar el deute de bancs i per això han modificant inclús la Constitució. I després pagar proveïdors.
I això és el que s'ha fet estos anys: pagar i pagar deute de darrere sense poder-se dedicar a altres coses. I sense retallar servicis ni atencions al ciutadà a pesar d'estar treballant amb un pressupost de 15 milions front als 20 de la passada legislatura, i els gastos fixos els mateixos o mes.
I això que hi ha carrers on a les 6 no es pot estar per falta de llum, no s'ho creu ningú. A eixe extrem encara no s'ha arribat