L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 1 de desembre del 2014

El TSJ Valencià (TSJCV) obliga el Consell del PP a lliurar a Compromís la documentació dels mèrits per un nomenament al Consell Jurídic Consultiu (CJC).


Mònica Oltra
 Estem doncs, davant la sentència número 13 que Compromís li guanya al PP en el TSJ per la vulneració de drets fonamentals dels seus diputats. 

El PP s'havia negat a facilitar la documentació relativa als mèrits pels quals havien nomenat conseller del CJC a Fernández Roldán. Aquesta persona havia estat destituïda el desembre de 2013 com a secretari general del CJC perquè, segons transcendí públicament “no realitzava la seua feina i utilitzava el seu despatx en aquest organisme per atendre la seua activitat empresarial”. 

Dos mesos després, el govern d’Alberto Fabra el nomenava conseller del CJC i davant la “incongruència” del nomenament, la diputada de Compromís Mònica Oltra reclamà la documentació justificava dels mèrits, a la qual cosa el PP es va negar. 
Fabra i Vicente Garrido, el president del CJC.
Per a Compromís el nomenament de Fernández Roldán és un “incompliment” de la normativa que regula el CJC: els consellers han de ser professionals i científics distingits dins el camp del Dret amb més de deu anys d'exercici professional, o bé juristes de reconegut prestigi i amb experiència en assumptes d'estat o autonòmics. 

Mònica Oltra afirma que “a Fernández Roldán no se li coneix vessant jurídica rellevant, només dedicar-se al seu treball empresarial quan era secretari del CJC. Hi ha també un règim d’incompatibilitats dels consellers del CJC i Fernández Roldán, com a conseller del CJC, no pot a continuar al capdavant dels seus negocis, com la SICAV de la qual és president". 

Segons Oltra és una sentència important perquè obliga a la justificació dels mèrits per formar part del CJC, un òrgan que els partits majoritaris el PP i el PSOE usen per col·locar els seus afins despenjats de la primera línia política.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El que apareix en la foto no es Fernández Roldan, si no Garrido Mayol. El president del chiringuito.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Totalment d'acord. Una confusió. Gràcies.