L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 10 de desembre del 2014

Jordi Joan cessa als regidors del PSOE de les seues competències delegades i sotmet a una "Questió de confiança" els pressupostos municipals


El PSOE vota abstenció als pressupostos

L'abstenció del PSOE als pressupostos presentats per l'alcaldia ha fet que els pressupostos municipals del 2015 no s'hagen aprovat. L'abstenció del PSOE, que formava part fins ara del govern municipal, ha determinat que no s'hagen pogut aprovar uns pressupostos que contemplen tot un conjunt de millores per a Tavernes.
 
I eixa actuació irresponsable dels socialistes, impedint que s'aprovaren uns pressupostos mirant només el seu interés de partit de separar-se de Compromís, la pagarà Tavernes i els seus veïns i veïnes, que veuen endarrerides les inversions i millores previstes. 
 
Tot per una situació buscada des de les passades eleccions europees i que solament pretén posar traves a l'acció de govern, com indicava l'alcalde Jordi Joan en el plenari. El final després de la seua abstenció al pressupost de l'alcaldia, ha estat el que sembla el més normal i lògic: el cessament, o siga la retirada, als regidors del PSOE de totes les competències que fins ara tenien delegades.  
 
CESSAMENT I QÜESTIÓ DE CONFIANÇA

Eixe cessament l'anunciava Jordi Joan moments abans de donar per conclós el plenari alhora que anunciava que sotmetia a una "Qüestió de confiança" el pressupost del 2015. Aquesta qüestió de confiança es debatrà en un plenari extraordinari el pròxim dilluns dia 15, a les 8 de la vesprada.
 
Vista del plenari d'avui
La qüestió de confiança és una figura contemplada en la legislació vigent i que es reserva per a casos com els que ha viscut aquesta vesprada Tavernes: Si el plenari no aprova el pressupost municipal, l'alcalde pot sotmetre a confiança aquests pressupostos.

El pròxim dilluns, pot passar que el plenari atorgue la confiança, i si és així els pressupostos quedarien aprovats automàticament. També potser que la rebutge, amb la qual cosa els partits que l'han rebutjada estan obligats a presentar una moció de censura amb un candidat alternatiu a Jordi Joan en el termini d'un mes. Si no es presenta aquesta moció de censura, els pressupostos estarien automàticament aprovats.

I al respecte de la moció de censura hem de recordar que s'ha de firmar, com a mínim, per 9 regidors de la corporació, tenint en compte que la regidora trànsfuga Karina Vercher no pot firmar precisament per eixa condició de trànsfuga.

Per tant, en base a que hi ha 8 regidors del PP i 3 regidors del PSOE només es pot firmar una moció de censura amb un pacte PP-PSOE. Caldrà ara estar atents per veure si els dos partits, el PP i PSOE, arriben a un pacte per traure fora a l'alcalde de Compromís, Jordi Joan, o prefereixen fer una oposició dura els cinc mesos que restarien fins a les eleccions, on podrien paralitzar molts temes municipals o decantar la balança al seu favor en les votacions del plenari gràcies a eixa suma de 8 regidors del PP + 3 del PSOE + 1 regidora trànsfuga.
 
 
Estarem atents per vore que ens depara l'actualitat a Tavernes.
-

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Al PSOE li importa un pito fer les coses pel bé del poble. Manant en les seues àrees ho han demostrat i en este plenari més encara.Al final del ple els socios-listos han celebrat el cesament .Està clar que han aconseguit el que buscaven i ho han celebrat. Amb estes actituds està clar qui és el PSOE i que pretén. Cauen en barrena

Anònim ha dit...

Segons la legislació vigent entenc que com ningún regidor pot signar més d'una moció de censura durant el seu mamament i execepte xispeta tots els populars ja en suscribiren una, no poden signar-ne altra pel que sols quatre dels regidors de l'opossició ho poden fer, tres socialistes i xispa, i per tant no s'arriva a la majoría absoluta que preveix la lei també per a poder pressentar-ne una .
Es així o no ? Jo pense que sí i per això Jordi està tan tranquil, com diu Estruch una jugada mestra.

Anònim ha dit...

Jugada mestra per al Bloc, en això tots estem conformes.
Després,segons l'aire li vinga a cadascú, que continúen governant en solitari,serà bò per a un de cada quatre vallers,només,per lògica amb el que cadascú va votar.
El que diga la editorial d'ací o els opinadors als quals publiquen sempre no és representatiu del que pense el poble. Si a les properes JJ trau majoria absoluta ja m'en desdiré, però per a això encara falta, i encara poden passar moltes coses.

Anònim ha dit...

Hagen votat o no a Jordi Juan si que crec que tres de cada quatre vallers ara mateix reconeixen que és el millor que tenim com alcalde.

Anònim ha dit...

Trés de cada quatre ? Ja ficats a dir-la, dir-la ben grossa .

Anònim ha dit...

És veritat. M'he quedat curt,
Quatre de cada cinc, després de hui.

Anònim ha dit...

Fara un video l'alcalde per explicar el que passarà a partir de hui?

Anònim ha dit...

Demà.

Anònim ha dit...

No home no , quatre de cada cinq no, es tot el poble, com en els millors regíms .

Anònim ha dit...

Amén.

I ara a què vols que juguem? A tu la portes?

Anònim ha dit...

jugada maestra de Jordi, ho teníen tot estudiat, ara que si les properes eleccions no trau majoria absoluta, ja pot anar traguent-se el bonus de la renfe p'anar a la universitat, aixina son tots els polítics, tots miren per ells, no pel poble

Anònim ha dit...

Estigues tranquila que ni Borràs ni el PSOE va a ser la clau de cap govern. Amb la que ha liat el pollito, no li voten ni els seus

Anònim ha dit...

Winter is comming.... fins i tot a un poblet com tavernernes el joc de poder es l'objectiu principal dels politics (aficionats). I es que les families poderoses segueixen estant darrere dels partits, financiant-los i colocant a nebots, fills, cosins.etc. abans aquestes families tnien fabriques, tendes, negocis.... ara ja no queda res i per aixo necessiten colocar a algu proxim per a lluitar aixi aconsseguir el "trono".