L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 5 de desembre del 2014

La plataforma pels drets lingüístics dels valencians denuncia catorze casos de vulneració d'aquests en 2014


La plataforma pels drets lingüístics del País Valencià ha presentat avui al registre de la Generalitat un informe amb catorze casos de vulneració de drets individuals i col·lectius patits durant 2014. La majoria responen a l'eliminació d'oferta d'ensenyament en valencià i és la conselleria d'Educació la institució que lidera les denúncies per vulneració d'aquests drets. 

L'informe recull igualment casos de funcionaris que han discriminat ciutadans per adreçar-se a ells en valencià. Així: el cas de la comissaria de Xirivella (Horta Oest), on uns policies no van atendre una dona per parlar en valencià, o el d'un funcionari d'una presó que va amenaçar una professora per parlar en valencià o el cas d'un metge i una zeladora que van denegar l'assistència mèdica a un veí de Crevillent (Baix Vinalopó) per parlar en valencià. 

El president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha lamentat que qui més incompleix la LUEV és la mateixa Generalitat Valenciana i en concret la conselleria d'Educació. Tambe ha dit que el govern espanyol no facilita amb cursos de formació perquè els agents entenguen que hi ha una altra llengua que no és el castellà i que els ciutadans es poden expressar en qualsevol de les dues llengües oficials. 

El president d'Escola Valenciana ha indicat que molts casos no es denuncien i ha dit que les entitats de la Plataforma pels drets lingüístics emparen legalment les persones que vulguen denunciar una agressió lingüística. 

L'informe es presentarà a les Corts Valencianes, al Síndic de Greuges, al Consell Valencià de Cultura, a les tres Diputacions valencianes, al Congrés dels Diputats, al Parlament Europeu, a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i a l'Institut d'Estudis Catalans.

Les entitats que formen part de la Plataforma pels Drets Lingüístics són Acció Cultural del País Valencià, ACV Tirant, Acicom, Escola Valenciana, Castelló per la Llengua, Ca Revolta, Confederació Gonzalo Anaya, FAPA-València i Societat Coral El Micalet; els sindicats A Contracorrent, BEA, CCOOPV, COS, Intersindical Valenciana i UGTPV; i els partits polítics PSPV-PSOE, EUPV, Compromís, ERPV, Els Verds del País Valencià i PSAN.
Podeu consultar el document ací  

En aquest vídeo estan les declaracions de Vicent Moreno