L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 19 de desembre del 2014

L'Ajuntament abona a les falles la cavalcada dels Reis d'Orient del passat gener.

Una imatge de Reis del passat gener

L'Ajuntament ha pagat aquesta setmana 7.000 euros a les falles de Tavernes, la seua part en l'organització de la cavalcada de Reis de l'any passat. L'abonament de la quantitat farà que les falles tornen a organitzar per segon any consecutiu la cavalcada el pròxim dia 5 de gener, la vespra de la Festivitat de Reis.

La noticia la publica avui al diari Levante-EMV, però la circumstància que no havien cobrat el 2014 era un secret a veus al món faller. De fet, n'érem coneixedors des fa algunes setmanes, però donada la situació política local havíem preferit guardar un prudent silenci abans que no atiar el foc de les diferències i enfrontament.

El malestar dins de la FdF local i en especial entre alguns presidents era evident, tant que arribaren a pensar en desvincular-se de la cavalcada. De fet, en la passada reunió de l'entitat es va marcar com a data última per percebre la quantitat avui divendres, i si això no passava, en la reunió prevista per al pròxim dilluns s'hauria pogut decidir i anunciar després de manera oficial a l'Ajuntament que es desvinculaven totalment de la Cavalcada de Reis 2015.

Les queixes dels fallers igualment es dirigien al fet que portaven un mes intentant solucionar el problema amb els anteriors responsables de Cultura i d'Hisenda, sense cap resultat. Les falles igualment consideraven que el retard en el pagament estava perjudicant la mateixa cavalcada, doncs tal com s'acosta el dia de l'esdeveniment el preu del lloguer de les carrosses augmentava en ser menor la seua disponibilitat. Així, es va considerar que a hores d'ara només es podran llogar només quatre carrosses amb els diners que en costaven sis fa uns mesos, però també es va parlar que les falles de Tavernes podrien muntar-ne una per donar més realç a la festa.

Per tant, i segons coneixem, les falles organitzaran la cavalcada que el día 5 de gener s'iniciarà en la plaça del poliesportiu municipal per recórrer els carrers de Tavernes fins arribar a la Plaça Major. Es calcula que els Reis d'Orient aniran acompanyats per un seguici de dos centres persones on hi haurà ballarins i ballarines, jocs malabars, personatges del món infantil i de la televisió, per tal que els xiquets i xiquetes vallers visquen novament una nit màgica i d'il·lusió. 
La cavalcada comptarà amb la participació de col·lectius locals, cas de la banda El Fénix, mentre que els membres de la secció d'escalada del Centre Excursionista seran qui lliuraran les claus de la ciutat a l'alcalde perquè les oferesca als Reis, que seran rebuts a la porta de l'Ajuntament per l'alcalde Jordi Joan i membres de la corporació, acompanyats per la Fallera Major de Tavernes, Sara Tur i Junta Directiva de la FdF. Tot l'acte estarà amenitzat com ve essent habitual els darrers per un espectacle de llum i so, a més de foc d'artifici.
SOLUCIONAT.... SOBRE LA CAMPANA

L'alcalde Jordi Joan i el nou responsable d'Hisenda, el regidor de Compromís Perfecto Benavent s'assabentaven de la situació i del possible plante de les falles la setmana passada, amb el canvi de responsabilitats en el govern municipal.

Així l'alcalde manifesta en levante-EMV que “era una de las primeras actuaciones que debía realizar el nuevo concejal de Hacienda, Perfecto Benavent” alhora que “es de agradecer a las fallas su trabajo, aún sin haber cobrado su parte, unos 7000 euros, que hemos abonado esta semana" i recordava que eixa situació no s'adiu amb voler augmentar subvencions a entitats locals i no pagar-les.
Per la seua banda el mateix diari publica la justificació que donava el regidor Victor Borràs dient que si no s'havia pagat a les falles es perquè "existe un orden de prioridades y para mí era primero el bienestar social y las fallas podían esperar", per afegir que "si el alcalde quiere ahora saltarse ese orden de prioridades, allá él, al fin y al cabo ahora está al frente del departamento". 
Queda clar que alguna justificació havia de donar el regidor socialista, però no podem oblidar que no casen massa amb la realitat de que mentre totes les empreses i demés entitats implicades ja havien cobrat, havia passat pràcticament un any i les falles encara esperaven.
De totes les maneres i per la nostra banda, sempre que no ens obliguen, una vegada explicats els fets no pensem fer polèmica de situacions que s'han solucionat amb l'abonament de la quantitat que es devia, i ara el que cal és treballar i organitzar la cavalcada perquè tot siga un gran espectacle, que els xiquets i xiquetes vallers en gaudesquen.