L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 1 de desembre del 2014

L'Ajuntament aposta pel medi ambient i per la seguretat dels veïns amb la reforestació de les zones de Les Creus afectada pels incendis.



La regidoria de Contractació i Obres, que presideix la regidora de Compromías, Llum Sansaloni, destina 12.000 euros als treballs de regeneració de les zones cremades amb la qual cosa s'eviten perills de despreniments i es millora el medi ambient amb la reforestació.

El projecte de reforestació s'efectua en el bord nord del casc urbà, en la zona afectat pels incendis forestals i en especial el que va tindre lloc el 19 de juliol de l'any 2012. L'actuació té un termini d'execució de dos mesos i servirà per millorar i regenerar la ampla zona de mont públic de Tavernes localitzada entre la Senda dels Amoladors i el casc urbà.

La regidora de Contractació i Obres, Llum Sansaloni, ha manifestat que "el projecte que estem duent cal considerar que ,a més de reforestar una zona cremada, actua en una zona de la falda de les Creus pròxima a les cases i que presenta un important pendent amb riscos geològics de despreniment per inestabilitat del terreny".


La regidora ha remarcat la necessitat del projecte perquè "la vegetació és molt important com a element de protecció del veïnat i de les seues cases. A més la reforestació d'esta zona actua com a barrera vegetal contra els despreniments de la falda de la muntanya i millora l'estabilitat del terreny".

Els treballs es van iniciar amb una neteja i retirada de residus, i després de reomplir de terra algunes zones que ho necessitaven està procedint a plantar espècies de la flora mediterrània i pins de la varietat "halepensis" amb una alçada superior al metre, procedent d'exemplars criats en contenidors.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

I la reforestació la fa una empresa del poble no com ha passat en el parc caní que s'ha llogat a uns de fora.

Anònim ha dit...

Deixem de dir tonteries que si ho ha fet una empresa de fora és perquè es especialista i nomes es dedica a això. I en el poble no hi ha cap.

Anònim ha dit...

De fora? Jo vaig vore a una empresa del poble obrant en el parc caní.

Anònim ha dit...

En serio? No m'ho crec.
Tu el tens que referir a quan van llevar algunes coses de jocs i demés abans de fer-se el parc.
Jo he vist treballar els empleats de l'empresa amb el martell neumatic fent forats en terra i preparar les bases dels postes. Això que tu dius de treballar una empresa del poble mentre feien el parc de gossos no he vist res.
I si eixa empresa tenia que fer algun poc d'obra i ho ha dit a una del poble, millor que millor. Però això no em crec haja passat.

Va una més.