L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 2 de desembre del 2014

L'ex-president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, del PP, declara davant del jutge com a imputat per la trama Gurtel

Els treballadors de RTVV esperen Cotino
Juan Cotino, ex-president de les Corts Valencianes, ex-conseller del Consell, ex-director general de la Policia, ex-delegat del Govern a les terres valencianes ha declarat avui davant el jutge com imputat en les presumptes irregularitats en la contractació de RTVV amb Teconsa pel subministrament de pantalles de vídeo, so i megafonia relacionades amb la visita del Papa Benet XVI a València el 2006 dins de l V Trobada Mundial de les Famílies (VEMF). 

Cotino li ha negat al jutge haver donat tractat de favor a la trama en les adjudicacions de contractes derivats de la visita del Papa Benet XVI a Valencià l'any 2006. 

Juan Cotino ha arribat al jutjat i ha estat rebut per crits de "botifler" i "lladre" dels treballadors de RTVV, i els agents han hagut d'obrir-li un passadis fins a la porta. Ha estat declarant sobre dues hores i en acabar a fet manifestacions on ha recordat que va treballar molt estrament amb l'Arquebispat en l'organització de la visita, però no va tindre cap relació amb la Gurtel. Sobre els informes de la policia que diuen que ell es la peça clau en tota la trama d'adjudicacions ha dit que això es fals.


La imputació de Cotino es va produir tres mesos després de l'informe emés per la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal, on s'assenyala que Cotino era el "element nuclear" en l'organització de la visita del Papa Benet XVI a València dins el VEMF i li dona un paper important en la presa de decisions sobre l'organització de la visita. Es diu que  "era el responsable últim" en la presa de decisions.