L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 1 de desembre del 2014

Plou i fa sol..... 80 litres en el casc urbà de Tavernes.


Situació a les 7'30 hores del matí

Després de molts mesos sense ploure, aquest cap de setmana hem tingut pluja. Va començar dissabe, amb un total de 2'4 litros mesurats a l'estació del circuit "Avamet" d'Els Sequers, d'on hem pres les dades, una quantitat amplament superada pels 77'6 litres d'ahir diumenge amb la qual cosa, per ara, hem arreplegat 80 litres que no està gens malament i més quan ho ha fet, com diguem, "amb coneixement", repartidet al llarg del dia. I el gran beneficiat el camp. 

Les pluges al País Valencià han estat generals, però com sol ocòrrer quan tenim borrasca al Mediterrani, és més habitual que ploga a les comarques del sud de Valencia (la Safor Valldigna) i del nord d'Alacant (Marina Alta) cosa que també ha tornat a passar en aquest cap de setmana si consulteu les dades adjuntes.
 

Sembla ser que el període de pluja ja s'ha acabat. La borrasca mediterrània que ens ha afectat s'allunya cap a Itàlia, però a causa de l'anticicló de les Açores sembla que nous embossaments d'aire fred sovintejaran la Península Ibèrica al llarg de la setmana. Ja en parlem en la previsió. 

Avui l'oratge millora i la nuvolositat tendeix a desapareixer al llarg del dia, encara que no es poden descartar algunes pluges a la nostra zona i al nord d'Alacant, per escampar poc a poc a la vesprada amb cada vegada mes clarianes. La temperatura pujarà sense grans canvis en les mínimes. El vent bufarà de mestral a tot arreu. 

Per a demà milloria total de l'oratge, amb cel poc nuvolós o clar, i temperatures més baixes tant les màximes com les mínimes, i seguirè bufant el vent de mestral. 

A mitjan setmana es poden produir canvis amb un nou embossament d'aire fred que vindria d'Europa i empitjorant l'oratge, encara que sembla no afectarà tant com el que hem viscut aquest cap de setmana.
-