L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 13 de desembre del 2014

"Solfes de la Mediterrània" triarà al seu guanyador el 21 de desembre en un concert


Llevant Ensemble (Foto del seu facebook)

El diumenge, dia 21, es decideix el guanyador de la primera edició del concurs de composició Solfes de la Mediterrània, organitzat per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tavernes conjuntament amb el grup Llevant Ensemble. 

La composició premiada es donarà a conèixer en un acte públic dirigit i conduït pel director teatral Ximo Vidal durant el qual s'interpretaran les tres obres finalistes.

Aquesta primera edició del concurs reivindica al desaparegut poeta Joan Vicent Clar, Premi Vicent Andrés Estellés 1984. Els participants han presentat una composició per a quintet de vent i soprano que comptés amb tres moviments que posaren música als tres poemes que conformen la secció Estiu roig. Concerto grosso en sol menor, de la unitat Vestigi crullat de les estacions inclosa en el llibre Riu d’ocells per timbes desertes de Clar. 

Existeix molt poca música clàssica en valencià, i és especialment escassa pel que fa a producció per a ensemble de música de cambra -explica el membre de Llevant Ensemble Josep Antoni Alberola-. Amb aquest concurs, edició després d'edició, pretenem crear un corpus de música clàssica amb cantants a partir de textos de poetes valencians”.

El jurat, compost pel grup Llevant Ensemble, que actuava amb un sol vot, els compositors Francesc Esteve i Marcelo Clemente, la tècnica de Cultura Fabiola Serra i la fins fa poc regidora de Cultura de l'Ajuntament, Pilar Altur, han seleccionat com a finalistes José Grau Benedito, Raquel Sánchez Martínez i Víctor Vallés Fornet. 

Les raons que han pesat en la selecció dels tres compositors han sigut “la seua capacitat per a expressar musicalment el text poètic, la bellesa de la música i el seu valor tècnic, superior al de la resta de les propostes”. 

L'obra premiada aquesta dotada amb 1.000 euros i serà editada per l'editorial MusicVall. Les tres peces finalistes passaran a formar part del repertori de Llevant Ensemble en un programa específic. 
 
- A partir de la nota remesa per Llevante Ensemble