L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 7 de desembre del 2014

Un informe afirma que les prospeccions petrolíferes al Golf de Valènca no són compatibles amb la legislació de protecció de la biodiversitat.




 
La Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient considera que el projecte petrolífer de Cairn Energy en el golf de València "no és compatible amb els objectius establits a la legislació de protecció de la biodiversitat ni els objectius de la Llei 41/2010, de 29 de desembre, de protecció del mitjà marí i de les estratègies marines"

L'informe fa una detallada relació de les espècies de cetacis, tortugues i aus marines presents a la zona que es veuria afectada, totes elles estrictament protegides, i conclou que "la motivació d'aquest informe negatiu està basada (...) en els valors naturals de la zona i en la presència d'espais i espècies protegits". 

L'estudi d'impacte ambiental s'incorpora a l'expedient d'avaluació d'impacte ambiental del projecte de Cairn Energy i ha estat enviat a la companyia petroliera perquè emeta les seues consideracions, cosa que pot implicar un cert retard en la terminació de la Declaració d'Impacte Ambiental. 

L'alternativa desitjable des del punt de vista de la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar és l'opció de no-realització de l'activitat de prospecció sísmica en àrees de presència de cetacis sensibles i espècies protegides. 

També es posa de manifest que en base a l'enorme superfície on es vol realitzar els treballs sísmics i a l'ampli període temporal la potencial afecció negativa sobre la fauna marina és d'una magnitud suficient com per desaconsellar que es desenvolupe el projecte.
-