L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 5 de gener del 2015

ARTICLE D'OPINIÓ: "Desitjos i pressupostos per al nou any" per Mònica Oltra



 
Els pressupostos són la llei més important que cada any han d’aprovar els parlaments. Més enllà dels desitjos que els membres d’un govern puguen expressar allò que ve reflectit als pressupostos és el que marcarà realment la política que desenvoluparan a l’any següent.

El passat 18 de desembre s’aprovaren en les Corts els Pressupostos de la Generalitat per a 2015 amb els vots a favor del grup majoritari que sustenta el govern. Des de Compromís hem considerat que es tracta d’uns pressupostos il·legals i per això hem complit amb la nostra obligació de posar en mans de la justícia la decisió del Consell d'incloure ingressos ficticis en els pressupostos.

La meua llista de desitjos per a l’any en què entrem inclou que aquests siguen els últims pressupostos antisocials que aproven les Corts. Desitge que els pròxims pressupostos nasquen del diàleg amb la ciutadania, del diàleg entre les diferents forces polítiques, diàleg amb els agents socials, amb la societat organitzada. Que siguen uns pressupostos transparents, on tothom puga saber on van els diners dels nostres impostos.

Que siguen uns pressupostos que canvien la vida de la gent, que generen benestar, igualtat, que continguen eines per a l’eliminació de la pobresa, que no permeten que cap xiquet passe fam ni li falten els llibres o material escolar. Que els retorne el somriure.

Desitge que el nou any siga l'inici del camí que hem de recórrer per a retornar la il·lusió al poble valencià. Aquest és el meu desig per al nou any i tinc la sensació que aquesta vegada sí s’acomplirà.

En 2015 aprovarem els pressupostos del Sí. Sí al diàleg. Sí al consens. Sí a la sanitat de tots. Sí a les ajudes per a l’autonomia personal. Sí a la renda garantida. Sí a l'educació pública. Sí a la justícia sense taxes. Sí a l'economia al servei de les persones. Sí a la igualtat entre homes i dones. Sí a la protecció de les víctimes de la violència de gènere. Sí a un territori viu i habitable. Sí a l’harmonia entre l’ésser humà i el seu entorn. Sí a la nostra llengua. Sí a la transparència. Sí a la decència democràtica. Sí a un futur digne per als joves sense que hagen d’anar-se’n fora. Sí en definitiva a una vida digna per a tots i totes.

2015 serà l’any en què aconseguirem que el parlament, i per tant la política, siguen l'instrument que garantisca la felicitat de la gent. Per això als valencians i valencianes que per l’emergència social que patim passen un dels pitjors moments de la seua vida els desitge que resistisquen, ja queda poc. Intentarem fer polítiques que canvien la desesperació per un somriure. La política tornarà a donar respostes i estos bons desitjos que compartim distintes forces polítiques, distints homes i dones que volem l’emancipació, el canvi, el futur i el somriure, es podran materialitzar en l’any que ara encetem.
-