L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 26 de gener del 2015

L'Ajuntament millora de l'accessitilitat dels passos de vianants a l'entrada de Tavernes



Des de fa uns dies Tavernes executa una millora en l'accessibilitat dels passos de vianants ubicats a l'entrada de la ciutat, a l'inici de l'Avinguda de Germanies (vore fotografies)  amb la qual cosa es facilita l'accés cap a l' IES Jaume II el Just i a les zones esportives locals.

L'alcalde Jordi Joan ha manifestat que "el projecte pretén millorar la zona, fer-la més accessible, tenint en compte que forma part d'un itinerari principal per als ciutadans en ser pas d'accés a l’IES Jaume II el Just, a les zones esportives del sud del nucli urbà i trànsit de l’itinerari saludable establit per l’Ajuntament".

La millora de l'accessibilitat dels passos de vianants ubicats en el tram d'entrada de l'Avinguda de Germanies (nom de la comarcal CV-50 al pas per Tavernes) potencia els objectius del Pla d’Accessibilitat Integral Municipal i que, entre altres, la comarcal CV-50 com a eix important de les activitats diàries de la ciutat, especialment en el tram final de l’avinguda de les Germanies, la rotonda d’entrada, i el carrer de la Barca, a l’est del nucli urbà, recentment asfaltat. 

Jordi Joan ha recordat que la voluntat del govern municipal de Compromís "és fer accessibles els itineraris que uneixen edificis i instal·lacions públics amb les zones i espais públiques, uns llocs on es desenvolupen moltes activitats de la vida diària de municipi". Eixe objectiu, segons reconeixia l'alcalde, va ser determinant per a incloure les obres de millora d’accessibilitats dins del PAP de la Diputació. 

La millora de passos de vianants contempla eliminar obstacles, augmentar la qualitat de la pavimentació de la vorera i de les illes intermèdies i crear guals adaptats a la nova normativa tècnica. Temps arrere i dins del projecte general es va reasfaltar i millorar el tram final del carrer la Barca i la il·luminació de la zona.
-

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Diuen per ahí que si una tal Karina ha fet un nou partit ... no teniu rés que dir?

Anònim ha dit...

Hi ha molts punts per actuar en materia d'accessibilitat, està clar, però concretamen les obres que apareixen a la foto siguen els punts amb menys necessitat o interés des del punt de vista de l'accessibilitat. Ja eren accessibles, i les veritables barreres arquitectòniques continuen al mateix lloc, farola i senyal a la vorera a 15m d'on s'estan balafiant diners publics en refer passos de vianants que ja eren accessibles.
Ara, si el que es vol es actuar en llocs visibles a la població, sense considerar les prioritats dels usuaris, endavant, continueu així.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pel que tenim, entés aquesta no és l'única actuació que va a fer-se a la zona. Caldria per tant esperar, i després en acabar fer la crítica.

De tota manera, i encara no ens agrada esmentar casos particulars, enfront precisament on es fa aquesta actuació hi ha una persona que només té com a mitja de desplaçament una cadira de rodes que actua i condueix l'interessat. I molt a prop, en l'Avinguda de Marjaletes en viu una altra en semblants condicions de mobilitat.

Caldria per tant vore si l'accessibilitat que dius "ja era allí" era l'adequada al lloc i a les necessitats reals dels usuaris que necessiten eixa accessibilitat total.

També es parla del Pla Integral d'Accessibilitat en la noticia amb la qual cosa ens dona peu a pensar que alguna cosa haurà tingut a vore en determinar l'actuació en eixe punt i el que queda a fer enfront la caixa.

No pensem que els tècnics que han determinat el lloc on fer l'obra hagen pres la decisió a la babalà. Els seus motius tindran.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Hem estat averiguant i ens diuen que les obres que es fan són de millora i d'adaptació a les persones invidents.

Anònim ha dit...

El dia que l'accesibilitat la feu per a tot el poble,serà noticia. Mentres, les obres i les noticies per ací només seran electoralistes/partidistes.

Anònim ha dit...

L'accessibilitat la fem per a tots, i no només per aquells que necessiten de cadires de rodes, com sembla ser algunes entenen.
Avui dia, Tavernes és una de les ciutats més accessibles que hi ha, reconegut per més d'un tècnic, i això no priva perquè hi haja encara coses a fer, sobre tot en edificis privats.
Adaptacions i millores per a persones grans i invidents, i no nomes per a persones amb cadires, es el que anirem fent, al costat d'actuacions generals de millora.

Anònim ha dit...

Fa vora dos mesos en aques mateix pas de peatons es va produïr un atropellament que, afortunadament, sols va ocasionar un gran esglai. Deuria d'haver-se aprofitat l'ocasió per a senyalitzar-se millor. Fixeu-vos, que quan es torna de la platja en direcció a Tavernes, la senyal de Pas de peató es queda tapada per l'arbre de davant, a més de la falta de pintura de la que manquen tots els passos de peató de la ciutat. Tot aixó provoca la falta de visibilitat, que es suma a la velocitat que duen els cotxes, que venen d'una carretera aon es circula amb més velocitat. Espere que no tingam que lamentar una desgràcia algun dia.

Anònim ha dit...

L'actuació en si, en eixe lloc, i sols canviant un paviment que estava en bon estat, deixa molt a desitjar. Hi ha molts punts amb mancances d'accessibilitat, que els invidents els agradaria tindre-los ben senyalitzats. Està clar que diners per a tot, no hi ha. Encara més motiu per fer un us optim de les poques inversions que s'han pogut fer. i No refer allò que estava molt be, encara que no perfecte

Anònim ha dit...

Sort que fan alguna cosa perque critiqueu. Si no feren....

Masssa tecnics amb interessos personals