L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 14 de gener del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: El PP de Tavernes contra Càritas


El PP torna a fer gal·la d'una gran hipocresia en usar Càritas per malparlar i criticar l'alcalde de Tavernes, Jordi Juan. Una vegada més allò que li importa al PP no és denunciar la situació de centenars de famílies excloses a causa de les polítiques del govern de Rajoy. Tampoc, explicar o conscienciejar als ciutadans sobre el paper de l'entitat i que Càritas necessita de l'ajuda ciutadana per aconseguir els seus objectius. 

La situació de les families a Manolo Vidal i els seus regidors no els interessa. Han usat la inauguració del nou centre de Càritas no per a parlar dels objectius de l'entitat, sinó com a l'excusa per criticar a l'alcaldia i el govern de l'Ajuntament, que estava dignament representat per dos tinents alcaldes. El PP només vol a Càritas com a instrument dels seus objectius partidistes. 

I no és la primera vegada que ho fa. El més lamentable és que sabem que aquesta pràctica del PP no està ni ben vista ni ben rebuda per l'entitat que ,fins i tot, ho ha fet arribar als dirigents d'eixe partit i els ha demanat que no usen Càritas com instrument de les seues batalles partidistes. Però el PP com si sentira ploure... l'odi a Jordi Juan els pot més. 

I anem a explicar perquè hem dit que el PP fa gal·la d'una gran hipocresia. Tots els indicadors socials palesen una realitat: la caritat és inversament proporcional a la justícia social. En poques paraules, la caritat pública té cada dia més protagonisme en la societat perquè el Govern del PP ha oblidat atendre com cal les necessitats dels ciutadans.
 

Una cosa és segura i evident: si en Espanya hi hagués més justícia social no caldria recórrer a Càritas o altres ONGs semblants per oferir a milions i milions d'espanyols  el pa, el llit i les medicines que els calen cada dia. I en Espanya hi hauria més justícia social si les polítiques del PP foren altres.

Les polítiques del PP de Rajoy - i de Fabra al País Valencia - han dut als espanyols i als valencians a límits insospitats des que a finals del 2011 Rajoy i el PP arribaven al govern de la Nació. Així, l'Informe Foessa i Caritas de finals del 2014 indicava: 

- La població exclosa a Espanya és el 25% i afectava a més d'11.746.000 persones, amb 5 milions en exclusió severa. 

- La precarietat afecta a l'habitatge i a la salut. Dels 11,7 milions d'exclosos el 77,1% pateixen exclusió d'ocupació, el 61,7% exclusió de l'habitatge i el 46% exclusió de la salut. 

- Quant a la joventut, nomes dues dades: el 35% dels joves viu en llars excloses i el 27% dels joves desocupats estan fora del sistema educatiu. 

En el cas del País Valencià la cosa és pitjor: 

- L'exclusió social és del 32% i hi ha 1,6 milions de valencians afectats
.
- El 37,4 % de la població té una integració precària; el 16,7 % té exclusió moderada i el 15,3 % (764.000 valencians) estan al grup de l'exclusió severa.


Vistes aquestes xifres d'octubre del 2014, el PP hauria haver usat la inauguració del nou local de Càritas per denunciar les polítiques antisocials del seu partit, per exigir al seus propis dirigents més implicació, que es mullen, en la defensa de les persones i no dels bancs, i a demanar-los més recursos a aconseguir una justícia social i distributiva com cal.

El PP de Tavernes no ha fet ni ho farà. Eixe partit l'únic interés que té amb Cáritas no és ajudar-la, sinó que els servesca com a motiu per atacar a l'alcalde i així tapar la vergonya que representen les polítiques antisocials del PP, de Rajoy i de Fabra.

Arribats ací, ressonen més fortes les paraules de Jesucrist. Esperem les facen seues el PP de Tavernes: Ai de vosaltres, mestres de la Llei i fariseus hipòcrites, que sou com sepulcres emblanquinats: de fora semblen bonics, però per dintre són plens d'ossos i de tota mena d'impuresa! Igualment vosaltres, de fora sembleu homes justos, però per dintre sou plens d'hipocresia i de maldat.
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bo! Que continuen aixina, senyal de que va tot be!

Anònim ha dit...

Utilitzar a Caritas per atacar a l'alcalde és lo ultim que esperava del PP de Manolo Vidal.

Anònim ha dit...

Mateo..23

Anònim ha dit...

Com tergiverseu la realitat!! Si Jordi va preferir anar a un acte del seu partit que a un acte en el seu poble és de justicia dir-ho!!! Tavernes l'hi importa una merda al Sr Juan

Anònim ha dit...

Tu creus?
¿No t'has plantejat mai si la data de la inauguració, se li va comunicar amb posterioritat, quan ja estava marcada la data de l'acte de primaries de Sueca? Perquè era un acte de primaries, de presentació de candidats, i no l'acte de partit que el PP ha dit que era. Sempre mentint.

Pot ser ni t'ho has plantejat si l'alcalde ja tenia compromés l'acte abans que el convidaren a l'altre.
Ni tu ni el PP. Però vos donaria igual plantejar-s'ho o no.

El que si que es de justicia es dir que teniu el cor tant ple d'odi, que no voleu vore el que és evident.

I que l'Ajuntament estava molt ben representat amb dos tinents alcaldes.