L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 5 de març del 2015

El col·lector de la platja costarà vora 3 milions

Una vista de l'avinguda. El problema està davall terra

Per a ser exactes: 2'9 milions. Amb això, i una vegada més, el govern de Jordi Joan acaba rebent una altra herència enverinada de l'antic govern del PP. Una més que cal sumar a l'aparcament (1'8 milions); a la piscina (ni se sap el que costarà, un parell de milions segur) i ara aquest "regal" de 2'9 milions. 

L'anterior govern havia calculat el cost del col·lector en 700.000 euros i va fer en el 2010 un préstec per a inversions, amb dos anys de carència. Per tant, el seu préstec l'ha començat a pagar l'actual govern i, damunt,  no feren un préstec ben calculat: es van quedar a la quarta part del cost. I va ser un préstec total de 5'7 milions que ells se'l gastaren quasi tots en pocs mesos, abans d'eleccions.


Veient aquestes coses i aquesta mala planificació sobre els costos futurs de projectes, es comprén com després de cobrar plusvàlues milionàries pels Marenys i cobrar canons anticipats de l'aigua potable fins el 2026, acabaven tots els anys en dèficit i damunt en 16 milions de deute al banc! 

L'alcalde Jordi Joan va explicar clarament en la xerrada informativa del passat dijous: els tècnics municipals i els tècnics de la concessionària de l'aigua potable havien ja estudiat el projecte i l'havien valorat: el col·lector valdrà 2'9 milions. L'ajuntament nomes té 700.000 euros.

L'alcalde va explicar que s'havia passat tota la legislatura per aconseguir els permisos, primer provisionals, i des de fa uns dies definitius, Va explicar que havia estat un gran treball de gestió aconseguir els permisos, tant de Costes com de la Generalitat - cal dir que el PP tampoc en va obtindre cap-, perquè l'obra afecta a zona marítima i s'haurà d'efectuar abocaments d'aigua.

Jordi Joan va indicar que es podria iniciar el col·lector prenent eixos 700.000 euros i la resta agençar una despesa plurianual per poder fer front a les següents fases. 


Un col·lector previst en el Pla Director i deixat durant anys i anys pel PP

De tota manera, la noticia és una poalada d'aigua freda a Tavernes i a la platja per culpa de la mala planificació del PP en tota aquesta obra. Cal indicar i saber que el tema del col·lector no és nou, que ja porta anys, que aquest col·lector estava previst executar-se fa anys, molts anys, dins del Pla Director de l'aigua potable. El PP va anar deixant passar legislatures i el col·lector sense fer. 

Damunt, el PP va tindre una oportunitat d'or per executar-lo en la passada legislatura, amb motiu del Pla Camps i la reforma de l'Avinguda de la Marina, però van preferir fer les bonicàries,  allò que els veïns veuen: la part de dalt de l'avinguda. No es van preocupar del problema, que era l'abocament de les aigües i la inundació de l'avinguda, que no es cosa nova sinó que ja fa dècades que s'inunda, mai el van atendre.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Soluciones PP dien

Anònim ha dit...

Els técnics de la época del PP que no sabien fer PP pressupostos

Anònim ha dit...

Com es pot pasar de 700.000€ a 2.900.000€? Es que 2.200.000€ de diferencia son molts euros.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Eixa pregunta l'haurà de contestar qui, quan va fer el préstec, va assignar 700.000 euros per al col·lector.