L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dilluns, 2 de març del 2015

L'homenatge a Carles Pellicer esdevé un gran reconeixement a la tasca d'uns dels millors esportistes locals.


Emotiu, sincer, humà... espectacular, magnífic, perfecte en tots els ordres... són alguns qualificatius amb els quals podem resumir l'homenatge que el C.B. Tavernes i els amics han retut a Carles Pellicer i Vercher, persona que ho va ser tot en el club durant molts. 

Un acte emotiu, sincer, humà... carregat d'emocions, algunes contingudes i altres deixades aflorar amb plors sostinguts i silenciosos dins l'obscuritat de la sala mentre es projectaven imatges i imatges enyorables per a tots els presents. 

Un acte espectacular, magnífic, perfecte en tots els ordres quan a tècnica, ritme, música, so i paraules. Un dels millors actes que mai haurà presenciat la Casa de la Cultura que es trobava de gom a gom. 



Un acte fet possible gràcies a l'esforç i dedicació de Javier Pallas, dels músics i la coral Quinzedemarç, però també de persones com Jaume Talens, dissenyador de l'acte, i Quique Chofre, muntant la part audiovisual. I sense oblidar la perfecta presentació de Noe Alberola acompanyada en la recitació per les dues roses: Rosa Magraner i Rosa Estruch, que no han oblidat el seu paper docent per donar-hos una lliço de com s'han de llegir, recitar els poemes perquè traspassen l'ànima amb la càrrega de sentiment que duen sempre al darrere. 

Carles Pellicer s'ho mereixia. És una coincidència general en tots aquells que el coneixerem i compartírem hores amb ell, bé en la canxa i sota alguna cistella - no es diu canasta, es diu cistella ¿ho recordes? - o bé en un altre camp mentre parlàvem de problemes socials, de la llengua, del país, del Tavernes i la Valldigna que tant estimava.



Perquè Carles Pellicer ha tingut quatre grans amors: el bàsquet, la medicina, la família i la seua terra. I els quatre amors cabien dins del seu cos generós i amigable, sempre disposat a ajudar, a fer alguna cosa pels demés. D'això els amics n'han parlat molt en el transcurs de l'acte. I igual en algunes coses s'han quedat curts.
 
L'acte

L'acte es va iniciar amb unes paraules de salutació de la presentadora i membre de la directiva del C.B. Tavernes, Noe Alberola, per continuar amb la lectura que feien les dues Roses d'un fragment de l'elegia II de Carles Riba "Les elegies de Bierville", que donaven pas a "El cant dels ocells" amb arranjaments i orquestració de Javier Pallás interpretat per l'orquestra "Homenatge a Carlos Pellicer" i el cor "Quinzedemarç" tots dirigits pel mateix Javier Pallás. 

La recitació de la "Cançoneta del mal camí" de Joan Oliver (Pere Quart) servia de pont a la projecció d'un audiovisual que, amb fotografies, ens recordava Carles Pellicer com a jugador de basquet, com a amic i company i com a pare. Molt emotiu. 

Tot seguit vam poder escoltar uns parlament de diversos amics de Carles Pellicer: un company d'equip de quan era jugador de "La Salle Paterna", un dels amics de quadrilla "Els beatos" de Tavernes, intercalat amb la presència damunt de l'escenari de l'equip de bàsquet, ara veterans, amb els quals Carles havia jugat al llarg del temps, els quals lliuraren a la viuda Raquel Pons i les filles una plaques commemoratives. 


 
Després seria el torn de l'actual directiva del C.B. Tavernes amb un sentit parlament d'Honori Gil, persona que va conviure molt de temps amb Carles Pellicer en les seus facetes com a entrenador, coordinador i directiu, una tasca que com recordava havia dut al club a la situació actual. La directiva va anunciar la creació per banda del club d'una beca d'ajuda a xiquets i xiquetes en risc d'exclusió social i que formen part del club.

De Salvador Espriu hem pogut escoltar la recitació d'una de les "Cançons de la roda del temps" (Musicades per Raimon) la titulada "Cançó de la mort callada", amb un final tan colpidor com va ser colpidor el traspàs de Carles Pellicer: 

“ I sento com la muda
mort dels homes s’emporta
el meu do de paraules:
esdevé pur silenci
el meu dolor” 



Un duet de violoncel i veu, Preludi de la Segona Suite de Joan Sebastià Bach interpretat per Javier Pallás amb recitació de Jaume Talens, donava pas a un text de Joan Fuster “Definició d’home” de l'obra "Diccionari per a ociosos" i la lectura "Tu ets l'esdevenidor" de Rainer Maria Rilke , en traducció de Joan Vinyoli. 

Tot seguit, tenia lloc la interpretació per l'orquesta i el cor de "El cant de l'enyor" de Lluís Llach, basat en un passatge del Misteri d'Elx. Va ser un altre dels moments més emotius, superat en la següent interpretació, la del tema central de la pel·lícula "1492: La conquesta del paradís". 


Indescriptible el conjunt d'emocions, sensacions, sentiments... que es notaven en la Casa de la Cultura quan un grup de xiquets de l'escola de basquet s'obria pas pel lateral de la sala en dues fileres que confluïen davant l'escenari i portant un ciri de llum que deixaren en l'escenari. Tot un simbolisme, agraït pels assistents amb un gran aplaudiment.

I volem tancar aquesta crònica del que ha estat un dels actes més espectaculars, i alhora humà, recordant les paraules de la seua viuda, Raquel Pons, que a més del seu agraïment i de la família, va fer una semblança del que havia estat el seu marit, de quan se li va diagnosticar la malaltia, de com va assumir el destí que li esperava, mentre va recordar també com les seues filles havien hagut de madurar molt de pressa en els pocs anys que van poder gaudir del seu pare. 



Un homenatge que com ja hem dit, era tornar-li a Carles Pellicer, un poc del molt que ell va donar als amics, al basquet, als companys i a la família.

7 comentaris:

Estruch ha dit...

No vaig poder estar al acte per motius laborals però sols de llegir el que heu descrit en sent emocionat, quedarà sempre en el bon record dels que el coneguerem.

Anònim ha dit...

Jo si vaig estar. Impresionant. Ara, aquest article es un homenatge mes a Carles. No es veu per ahi ( províncias, Levante-EMV...) està capacitat per transmetre realitats. Estan a anys llum en redacció, sintesis...Felicitats a l'autor/autors. No se massa de com funciona la Cotorra de la Vall

La Cotorra de la Vall ha dit...

T'ho agraïm de veritat.
Hem intentat posar el nostre granet en memòria de Carles, amic i/o conegut de tots els que estem en la redacció del blog.

Estruch ha dit...

Ho compartisc, un 10 d'article

Javier Pallàs ha dit...

Sóc Javier Pallàs, voldria agrair als organitzadors la confiança mostrada en encaregar-me la part musical d'un acte tant transcendent al meu poble. Tot el meu empeny per a que ixquera el millor possible. He rebut moltes felcitacions per com ha quedat l'acte, cosa que agraisc en memòria de Carles Pellicer.
Faig esment d'una persona que no sanomena a la crònica d'aquest fabulós acte. Em referesc a Jesus Meló, Gerreta, per la professionalitat en sonoritzar l'acte, que va ser una gran part de l'exit. I sobretot l'estudi que va realitzar el dimecres per saber com havia d'anar cada un dels micros i llum. Tot ho hem fet per Carlos Pellicer. S'ho mereixia com sabeu.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament, Javier.
Ho diguem i li ho reconeixem:

Un acte espectacular, magnífic, perfecte en tots els ordres quan a tècnica, ritme, música, so i paraules. Un dels millors actes que mai haurà presenciat la Casa de la Cultura que es trobava de gom a gom.

però no sabíem el nom del tècnic.-

Error nostre,ho havíem d'haver preguntat.

Li demanem disculpes i felicitem Jesus per tota la tasca feta.

Anònim ha dit...

No calia posar com a únic organitzador al cartell el club de basquet,Carles era molt mes que basquet. Es podria malinterpretar l'esport amb la ideologia política.