L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 7 de març del 2015

Ahir es va presentar el concurs de composició "Solfes de la Mediterrània"


Cartell anunciador i trofeus del concurs
Encarna Sant-Celoni va llegir els poemes a musicar
La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tavernes i el grup musical Llevant Ensemble coorganitzen per segon any el concurs de composició "Solfes de la Mediterrània", que ha escollit en aquesta ocasió l’obra de la poeta i traductora Encarna Sant-Celoni Verger (Tavernes de la Valldigna, 1959).

El certamen va ser presentat ahir pel regidor de Cultura, Evarist Sansaloni, amb la presència de totes les persones implicades en el projecte ahir divendres, 6 de març, a la Casa de la Cultura de l’Ajuntament, vespra del Dia Internacional de la Dona, com una manera de reivindicar la veu femenina en les arts. 
 
Un moment de la presentació
El concurs pretén estimular la composició en valencià, així com l’escriptura de poesia. La convocatòria està oberta als autors musicals de qualsevol de les 13 nacionalitats dels països on es realitza el Festival Sete Sóis Sete Luas, que té a Tavernes una de les 30 seus.

"Hi ha molt poca música per a quintet de vent i en valencià, i és especialment es- cassa pel que fa a la producció per a ensemble de música de cambra" explica el membre de Llevant Ensemble Josep Antoni Alberola, que remarcava que "amb aquest concurs, edició rere edició, volem crear un corpus de música amb cantants a partir de textos de poetes valencians." 
 
Interpretació de l'obra premiada en la primera edició
La composició a presentar serà per a quintet de vent i tenor, i tindrà tres moviments que posaran música a tres poemes de l’autora. L’obra premiada rebrà 1.000 euros i la data límit de lliurament al jurat és l’1 de setembre de 2015. 

Segons descriu F. Bononad, que ha participat en la selecció dels poemes del concurs junt amb l’autora, "la veu d’Encarna convoca els plaers dels sentits. La seua poesia és un xiu-xiu, un soroll suau i continuat. Una veu que a cau d’orella et diu: 
“Viu, viu! No passes la vida fent la viu-viu. No vages tirant, vés fent. Amb poc, econòmicament”.

La Mediterrània, la mar de Tavernes sempre és a la seua obra. Des de 1991 fins a 2015, des d’arran de pantomima a Els déus no abandonen Antoni, este últim un volum col·lectiu dedicat a Antoni Ferrer. "La poesia d’Encarna Sant-Celoni és  simple, no fàcil. És poesia litoral. La mar sempre hi és; com un so suau i continuat, como una boca, como una vora que t’acarona i et diu: “Viu, viu! Fes-te a la mar”" sintetitza Bononad.
 
Llevant Ensemble
Com a cloenda de l'acte, el grup Llevant Ensemble va interpretar la composició guanyadora en la primera edició

Els interessats poden descarregar-se els poemes a