L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

divendres, 6 de març del 2015

Carta oberta de l'alcalde Jordi Joan al portaveu del PP, Manolo Vidal.



Estimat Manolo:

He llegit amb sorpresa, però també amb alegria, la sol·licitud que m’has enviat demanant-me permís per a pintar tu i el teu partit els passos de vianants més propers als centres educatius de la nostra ciutat. Argumentes que els passos de vianants estan molt deteriorats, cosa que no entre a discutir perquè pense como tu. Precisament, per eixe motiu, el govern municipal ha dut quatre vegades al Ple o a la Comissió d’Hisenda la proposta d’habilitar una partida pressupostària per a contractar una empresa que pinte els passos de vianants de Tavernes.

Tres han sigut les vegades en les que el teu partit s’ha mostrat contrari a fer eixa actuació i és per això que et dic que la teua carta m’ha sorprès. Et faig memòria de quines han sigut les tres vegades que el teu partit no ha facilitat pintar els passos de vianants. La primera fou al juny de 2014 quan vaig proposar destinar part del superàvit de 2013 a pintar els passos de vianants. És ací on va intervindre el pacte del PP i PSOE al Congrés dels Diputats a Madrid mitjançant el quan modificaren la Constitució perquè els superàvits dels ajuntaments es destinaren a pagar als bancs i no a fer inversions, per a donar prioritat al pagament del deute respecte als serveis públics. Davant els dubtes plantejats per la intervenció municipal, volgueres deixar la proposta damunt la taula i així ho acceptà tota la Corporació per unanimitat.

La segona vegada va ser al desembre de 2014, en el debat dels pressupostos municipals del 2015: saps que presentares una esmena mitjançant la qual pretenies destinar els diners per a pintar els passos de vianants a altres assumptes. Finalment, en el Ple de febrer de 2015 presentares un vot particular a la proposta de pintar els passos de vianants amb el mateix objectiu que abans: fer altres coses que res tenien a veure amb el manteniment de la via pública.

Per altra banda, reconec que en la mateixa proposta per al Ple de març no presentares cap esmena i cap vot particular, amb la qual cosa puc deduir que has canviat d’opinió i que ara ja trobes més prioritari pintar els passos de vianants. Este fet, i la sol·licitud que m’has demanat d'assumir el teu grup la pintada dels passos prop dels col·legis, m’ha produït alegria perquè ja veig més a prop que Tavernes tinga pintats els seus passos de vianants. No puc dir el mateix del Grup Socialista, ja que, mentre que els socialistes es mostraven favorables a pintar-los al mes de juny del 2014, han mostrat el seu desacord al desembre del 2014 i febrer i març de 2015 amb esmenes i vots particulars a eixa proposta.

Ara que pareix que estem d’acord que l’Ajuntament ha de pintar els passos de vianants, et propose que fem les coses ben fetes: habilitem una partida pressupostària per a definir un concurs públic i que una empresa especialitzada pinte els passos de vianants de la nostra ciutat. D’esta manera seguirem els camins que marca la legislació vigent: un projecte elaborat pels tècnics municipals, una memòria d’execució, materials d’alta qualitat, un pla de seguretat i salut, etc. Pensa que no és seriós que un partit polític pinte els passos de vianants, que un altre partit polític repare voreres o que un tercer partit duga el manteniment de l’enllumenat públic. De veritat, això no és seriós: correm el risc que coses importants per la ciutadania vallera isquen ben malament i de manera poc professional. A més, passaríem a fer una competència deslleial a empresaris i autònoms que estan lluitant molt dignament per tirar endavant els seus negocis.

Companys d’altres poblacions no entenen per què esteu fent política amb els passos de vianants. Per tot el que t’he explicat et demane, per favor, que actuem com cal. Els veïns de Tavernes ho agrairan. També agrairan que deixem de tractar estos temes mitjançant cartes i escrits i que ho fem en el lloc adequat. És per això, que convocaré un Ple extraordinari el proper dimecres 11 de març a les 9h perquè la Corporació aprove d’una vegada per totes habilitar una partida en el pressupost per a pintar els passos de vianants. En el mateix Ple proposaré que els regidors no perceben la corresponent dieta per a no produir una despesa innecessària al poble de Tavernes.

Cordialment

Jordi Juan Huguet
Alcalde de Tavernes de la Valldigna.

PD: He vist a algun regidor preocupat perquè l’Ajuntament pinte els passos de vianants abans d’eleccions. Dis-los que es queden tranquils. Encara que s’aprove la proposta en el Ple extraordinari, difícilment es podran pintar abans d’eleccions. Saps que l’administració és lenta. La partida pressupostària tardarà pràcticament un mes a entrar en vigor: s’ha d’aprovar el projecte, s’han de redactar les clàusules tècniques i administratives que regiran el concurs d’adjudicació i s’ha de convocar la Mesa de Contractació. Una vegada adjudicat el contracte, s’ha d’aprovar el pla de seguretat i salut. I segur que encara em deixe algun tràmit. Però ens quedarem en la consciència tranquil·la que, guanye qui guanye a les eleccions de maig, es podran pintar els passos de vianants sense patir tot el que he patit jo. 

-

7 comentaris:

Anònim ha dit...

ZAS!!!!!! En toda la boca...
Eixes son les bones respostes que s'han de donar senyor alcalde.
Un 9 sobre 10.

Anònim ha dit...

Altre numeret de Manolet.

Enric Estuch i Ferrando ha dit...

Jo faig un altra proposta Jordi : Si la Interventora ja té informades la resta de modificacions de crèdit q no arrivaren a pleno, crec eren set més a part d.esta, aprofira i portal.s tots a ple per separat per a que es voten una a una i que es descare tot hom argumentant el que voten en un sentit o altre.

Anònim ha dit...

No m'ho puc creure. Sembla Kafkià. Tanta història per pintar quatre ratlles...
I pinzell a cadascú I a pintar!!!

Anònim ha dit...

manolete manolete...si no sabes torear pa` que te metes! Gent com este alcalde es la que fa falta!

Anònim ha dit...

Aquesta contestació està molt encertada.

Es així com es té que contestar en política. De forma educada, amb arguments i sense crispació.

Cal que Llum prenga mostra de l'Alcalde i a l'hora de contestar que no faça com en el passat plenari que es va posar al mateix nivell que l'oposició amb el famós "i tú mes" amb sospites sense cap prova sobre la moralitat o legalitat de l'accés com a empleats de l'Ajuntament pel que fa a familiars de regidors i exregidors de l'Ajuntament.

Llum, pren mostra.

Anònim ha dit...

Al meur parer la regidora no va dir res que se n'eixirà de la realitat i que tot el món sap.
Tu parles d'oides i no vas estar en el ple. Si haveres estat sabries que la regidora simplement va dir el que es molt conegut que hi ha uns familiars del PP contractats a l'Ajuntament quan els seus familiars eren regidors.