L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 5 de març del 2015

El govern del PP valencià no inverteix el que cal en dependència


La reducció que el govern de Rajoy ha imposat en el finançament estatal del sistema de dependència, i també  amb l'increment del "copago" dels usuaris en el 2012, ha comportat unes pèrdues acumulades en finançament a les comunitats autònomes per valor d'1.409 milions d'euros en els tres últims anys.
.
La falta d'inversió del PP ha provocat que algunes autonomies presenten greus deficiències en l'atenció a les persones depenents. Les comunitats que pitjor posició ocupen durant l'últim any són la Valenciana, acompanyada per Canàries, Aragó i les ciutats de Ceuta i Melilla, segun dades del XIV Dictamen de la Dependència presentat fa uns dias per l'Associació de Directores i Gerents en Serveis Socials.

En 2014, en el territori valencià s'ha increment però que molt lleugerament (un 0,3%) el nombre de persones ateses. Per la part contraria, hi ha 8.339 persones valorades menys i el nombre de persones amb dret s'ha reduït en 6.281. A més s'han perdut quasi 1.700 atencions en plaça residencial. Després de vuit anys d'implantació de la llei, el govern del PP de la nostra comunitat no ha activat cap servei d'Ajuda a Domicili.

Si atenem a l'indicador de despesa pública en dependència per habitant trobem que mentre la mitjana espanyola és de 104,49 euros, el govern del PP valencià de Fabra destina 57,95 euros. Tal com estan les coses, es dóna la paradoxa que les persones depenents ja aporten més al sistema que el Govern.