L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 20 de març del 2015

El govern municipal rebaixa el deute bancari en 2'1 milions. S'han pagat 9 milions als bancs en la legislatura

Evolució del deute

L'Ajuntament de Tavernes deu ara als bancs 13'9 milions d'euros quan el deute inicial de legislatura era  de 16 milions. Les dades les va fer públiques l'alcalde, Jordi Joan, en la xerrada explicativa del pressupost de la Casa de la Cultura. 

Una primera valoració podria fer pensar que s'ha aconseguit rebaixar en 2'1 milions d'euros el deute que li va deixar el PP, però la xifra no reflectiria la quantitat total pagada, molt més superior. 


Ho expliquem amb l'ajuda de la gràfica de dalt: Si s'observa la gràfica hi ha dues barres verdes que corresponen als dos prestecs ICO (0'6 i 2'7 milions, o siga 3'3 milions total) que es va fer NO PER A INVERSIONS, sinó per obligació PER PAGAR LES FACTURES DELS PROVEÍDORS deixades pels desgavells de l'anterior govern. 

El capital amortitzat pel govern de Jordi Joan  seria, per tant, la diferència entre el 2011 i el 2014, a la qual s'ha de sumar els dos prestecs ICO: en la legislatura I FINS ARA S'HAN PAGAT UNS 5'4 MILIONS D'AMORTITZACIÓ DE CAPITAL
9 milions fins el 2015 de capital més interessos 
 
L'Ajuntament paga capital però també paga interessos. La suma de capital més interessos que s'hauran pagat del 2011 fins a finals del 2015 estarà sobre els 9 milions d'euros. I eixa quantitat el govern l'ha pagada amb un 25% menys de pressupost que la passada legislatura. I no ha tingut ingressos extres com van ser les plusvàlues dels Marenys, ni tampoc han cobrat més de 2 milions pel canon anticipat de l'aigua potable. 

També cal recordar que el govern anterior va firmar a finals de legislatura un préstec de 5'7 milions amb dos anys de carència. I ha hagut de començar a pagar-lo el govern actual, com també ha pagat els 1'8 milions de l'aparcament del Passeig o els 3'5 milions de factures de proveïdors . 

Alguna gent diu que el govern de Jordi Joan ha fet molt poc. I vistes les xifres, pensem que ha fet molt sanejant l'Ajuntament, tapant els forats d'eixe formatge de gruyere que era l'Ajuntament en l'aspecte econòmic i que li va deixar en herència l'anterior govern. 

En acabar la xerrada a la Casa de la Cultura, l'alcalde Jordi Joan va donar les gràcies al poble de Tavernes per la comprensió i per pagar els seus impostos. "Si els veïns no pagaren els impostos no es podria reduir el deute" va dir. 

Jordi Joan es va manifestar en contra del pacte PPSOE de la reforma de l'article 135 que obliga els ajuntaments a destinar el superàvit a pagar els bancs, fins i tot a aquells ajuntaments que, com el de Tavernes, paguen religiosament cada mes la seua hipoteca.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Quins interesos es paguen quan s'amortitzen 5,4 milions i es paguen 9 als bancs? 3,6 milions en interesos? Gran part d'eixes amortitzacions (3,3 mil. €, com digueu) no són els ICO's del plan Montoro que s'establíen a un interés bancari del 5-6 %? No em quadren els números dels interesos.

Anònim ha dit...

Perquè et bases en premisses on oblides que a més dels préstecs ICO hi havien 16 milions anteriors, a terminis diferents i % diferents.
I en aquests anys s'han pagat capitals i interessos de tots.
I els números quadren i tant com quadren. Els comptes es fiscalitza Intervencio, Ministeri d'Hisenda i Sindic de Comptes i no hi ha cap reparo.

Anònim ha dit...

Val,així són interesos per 3,6 m.€ per un capital de 16m.€ a una mitja del 22,5% anual. Si partim de que els préstecs ICO's només són al 5-6% d'interés,pels demés estarem pagant una burrada. Jo tenia entés que a més del 25% d'interés es consideren prestecs a més d'abusius, ilegals. Clar que jo ho estic calculant anualment,i com es tracta dels comptes d'una legislatura,imagine que s'acumularan any rere any. No és per retraure-li-ho al govern actual,doncs ja feia molts anys que no teníem superàvit i només pujava el deute,ara cal filar prim entre gastar en inversions o amortitzar capital,si és esta última cosa també estalviarem molts interesos que també sumen (o no resten) a la caixa. Gràcies per l'aclariment.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pensem que no fas bé els càlculs.

A grans trets:
Si partim només dels 16 milions que ja tenien , nomes al 5% interés anual, són 800.000 euros a l'any. Multiplicat x 4 anys de legislatura ja ens donen 3'2 milions dels interessos només dels prestecs que hi havia del PP.
Ara, suma-li els interessos d'eixos prestecs ICO per pagar els proveidors que va deixar el PP sense cobrar, a grans trets i com be has dit sobre el 5'5%. d'interes

O siga que eixos 3'6 milions d'interessos que s'han pagat, com pots vore,i sense filar massa prim, nomes a grans números ixen sense problemes.

Eixe 25% anual no és correcte anualment. El calcules amb tot el total de la legislatura.

Anònim ha dit...

Siga com siga,ens hem de desfer del deute,quasi 1milió € anuals en interesos resta molts diners que es podrien invertir en altres necessitats. Això s'hauria de solucionar en un parell de legislatures i no pensar que ja s'apanyaran els que vinguen darrere,com han fet fins ara. I no sols gastar menys,sino gastar millor,els grans events,les grans obres i les grans subvencions deurien deixar-se per a millor temps. Pressupostos socials,aumentar la eficàcia i per tant,productivitat dels llocs de feina professionalitzat la seua gestió i llevar despeses supèrflues,per molt populistes que siguen.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Els edificis segurs es fan damunt de bons fonaments. En estos quatre anys s'han fet fonaments (sanejament de la hisenda municipal).
A partir d'ara es podrà bastir l'edifici, que és tot això que dius.
Almenys eixa és la línia que ha d´eixat entrevore Compromís en les propostes de programa que ja ha dit.