L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 9 de març del 2015

El tècnis assenyalen els petards com a possible causa inintencionada de la mort de peixos en el llac de la Goleta




La mort d'algunes desenes de peixos en la Goleta tindria com a causa, en opinió dels tècnics de la Conselleria de Medi Ambient, per explosions de petard dins de l'aigua que haurien deixat atordits o morts els afectats, sobre els quals haurien actuat els depredadors existents, oques, ànecs però sobre tot les tortugues, com a causants de les ferides que presenten. 

Això ho ha explicat el regidor de Medi Ambient valler, Perfecto Benavent, en base a l'informe oficial. Aquest document explica que la majoria de peixos presentaven les aletes rossegades, colps amb sagnants en els lloms i altres ferides en les parts blanes del cos. Els tècniques han descartat sempre qualsevol possibilitat d'enverinament.

Els tècnics per descartar qualsevol problema amb l'aigua del llac van procedir a efectuar mesures, que han servit per rebutjar com a causa una mortaldat per falta d'oxigen o per un increment de la salinitat. Segons s'indica, les mesures d'oxigen estaven entre el 128% i el 125% i la temperatura amb nivells de 17º C a 16'7º C, o siga paràmetres normals. També la conductivitat de l'aigua era del 2'6 amb una temperatura de 18'5ºC. 

Tal com vam informar fa uns dies, l'Ajuntament de Tavernes havia procedit a retirar unes desenes de peixos morts en el llac de la Goleta, un fet que va disparar les alarmes, però va ser descartat de seguida una mortaldat general. Les primeres valoracions ja van descartar causes com una mala oxigenació, mal estat de les aigües, o que fos atribuïble als bufadors que oxigenen el llac.