L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 1 d’abril del 2015

En aquestes darreres pluges, ens vam lliurar.

El Vaca el passat dimecres
Octubre 2007: Ara ens hem lliurat

Ho hem  publicat moltes vegades: les zones geogràfiques valencianes susceptibles de patir inundacions i entre elles està Tavernes, tenen pendent obres per evitar-ho. Les obres formen el Plan de Acción Territorial sobre Prevención del Riesgo de Inundaciones en la Comunitat Valenciana (Patricova), i han de servir per evitar les inundacions que han patit zones d'Alzira, Carcaixent i Sagunt, entre altres, aquests dies.

Fa uns dies, ací a Tavernes ens hem estalviat algun  ai i algun ensurt i tot perquè les quantitats arreplegades per la zona de Barx (sobre 250 litres) o en la mateixa Alzira i Carxaixent (amb xifres per damunt dels 200 litres) no han estat correspostes en la capçalera del Malet, o dins mateixa de la Valldigna, que ha arreplegat quantitats poc signficitives i on només destaca Tavernes amb 64 litres. Això ha fet que el riu arribara a baixar amb bon nivell i, fins i tot obligava a tallar l'Assut, però qüestió d'hores només. Millor així.

No obstant això, hem de recordar i tindre present que el Patricova es va aprovar en el 2002 i es va tornar a "reaprovar" en el 2014, un any en que la pràctica totalitat de les grans obres estaven per fer i encara ho estan. La nostra Generalitat no ha estat molt ràpida en solucionar problemes del territori, més abocada a gastar-se els diners en Formules 1, aeroports sense avions, Ciutats de les Llums i altres fastos i esdeveniments.

Les obres del Patricova i del riu Vaca

El Patricova està  inacabat tretze anys després de la seua aprovació. Contempla 151 obres, 85 a executar per la Generalitat, 20 per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (organisme estatal) i 13 conjuntament entre Generalitat i la Confederació.

La Generalitat només ha executat 5 obres de la seua competència i les que manquen suposen una inversió sobre els 270 milions. Les obres a executar per la Confederació han patit una paralització amb l’arribada del PP i de Rajoy al govern d’Espanya. Fins i tot, van arribar a anul·lar obres en fase de licitació, com és el cas de les defenses del Xúquer a Albalat de la Ribera, la construcció de la presa de laminació del Xúquer a Sallent.

En el mateix cas tenim la canalització del riu Vaca a la Valldigna, una obra de la qual el PSOE "va passar olímpicament" mentre això sí, executava les obres del Serpis, Vernissa, rambla de Gallinera... a Gandia i Oliva, ciutats on governaven els socialistes. 


L'obra de Tavernes va estar pegant bacs pels despatxos oficials socialistes entre el 2005, any que va adjudicar el projecte, fins el 2011, quan ¡per fi! la van aprovar. Però era tard. Les eleccions generals estaven damunt i el PSOE, que s'havia dormit anys en el projecte, ja no el va adjudicar.

I va arribar Rajoy i el PP i el va paralitzar definitivament i així estem. També les quatre esmenes -una per any- presentades per Compromís als pressupostos de l'Estat han estat rebutjades pels vosts del PP, diputats valencians inclosos, eixos que diuen que defensen els interessos valencians. Venga ja!.


No dediquen diners al Patricova

Compromís va demanar inversions en els pressupostos del 2015 de la Generalitat contra les inundacions del Xúquer. Part del terme de Tavernes, i en especial la platja, estan dins de la planura d'inundació del Xúquer i si el riu desborda, com en el 1982, les aigües es desvien cap al sud i inunden la zona costera del terme valler. A la platja de Tavernes, el nivell de les aigües va arribar a vora dos metres.

El PP no ha dedicat cap euro en el 2015 per el pla i hem vist fa només dos dies com està despreocupació posa en risc d'inundacions zones de les Riberes i la zona costanera de Tavernes. Compromís va denunciar en les Corts la situació i ho considerava "un menyspreu absolut dels governs del PP a la seguretat de les comarques afectades paralitzar el pla global i no dedicar cap partida pressupostària per a obres en el 2015". La resposta del PP: com si sentira ploure, o siga, ni cas.

La falta de finançament des de fa temps per a obres que són imprescindible demostra l’absoluta irresponsabilitat del govern del PP, de la Generalitat i de Madrid, i la necessitat que els valencians els donem l’esquena en les pròximes eleccions encara que siga per a canviar les coses.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tens tota la raó, en pregunte a que va vindre Moragues a Tavernes després que ha estat al cap de la condederació del Juquer y no va fer res d'obra a Tavernes.
Que volia Victor Borrás portan a Moragues a Tavernes enganyar a tots com fa anys que estan fento en obrés que no venen maí. No estem tontos.

No faces el niu a la vora del riu ha dit...

No a la canalització del Vaca!
Això serà la seua mort. Ja està bé de tant de formigó.
Proposta: neteja habitual de barrancs i riu.