L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 2 de març del 2015

¿Estava el centre fantasma d'Educació Especial de Tavernes dins dels 600 milions que falten per justificar a Europa del programa de centres escolars?

Visita dels eurodiputats als centres

Llegim a la premsa, que els eurodiputats Jill Evans i Ernest Maragall (Verds-ALE), de la comissió d'Educació del Parlament Europeu, acompanyats de l'eurodiputat Jordi Sebastià i del diputat  en les Corts Valencianes, Enric Morera, de Compromís, han visitat el col·legi 103 de València, l'escola de primària Joan de Ribera de Burjassot, l'escola de primària Sant Àngel de la Guarda de València i el Cremona d'Alaquàs.

Aquestes quatre escoles deurien d’estar ja construïdes i tindre bones instal·lacions gràcies als 800 milions del Banc Europeu d’Inversions(BEI) , però estan en barracons o en situació de ruïna. El programa Crea Escola de la Generalitat contemplava la reforma o construcció de 409 col·legis en tot el País Valencià abans del desembre del 2013, però només es van executar 296, amb un 60 % de la despesa compromesa.

La Generalitat havia d'aportar altres 800 milions, però Jordi Sebastià, eurodiputat de Compromís, ha explicat que només van ser 200 milions, i en falten 600, amb la qual cosa "hi haurà probablement una investigació. S'ha de saber què ha passat amb els diners, demanar responsabilitats i, sobretot, que s'invertisca els diners compromesos".

 Segons Sebastià "el govern valencià deteriora el sistema públic d’ensenyament, perque siga de baixa qualitat i la gent vaja a l’escola privada. Europa no ho pot tolerar: som europeus, calç estàndards de qualitat europea i Europa ha de saber què passa al País Valencià i per això estem fent aquesta missió parlamentària”.


El solar del centre fantasma

EL COL·LEGI FANTASMA D'EDUCACIÓ ESPECIAL. 


I ara pot ser es pregunteu ¿i això que ha de vore amb Tavernes?.
El PP va anunciar la construcció d'un centre d'Educació Especial en les passades legislatures, coincident amb els anys que el BEI va lliurar els diners a la Generalitat. I sincerament, el centre no s'ha construït, no hem pogut esbrinar mai perquè, no sabem què va passar amb eixe centre però pot guardar relació amb la noticia.

El PP va anunciar la construcció del Centre d'Educació Especial en el Vergeret, ubicat al solar al costat del CEIP Alfàndec i fins i tot va modificar el Pla Parcial. 

http://legislacion.derecho.com/anuncio-24-noviembre-2008-ayuntamiento-de-tavernes-de-la-valldigna-1455172  

També es va arribar a dir el cost i que la Generalitat el construiria amb fons europeus.

http://www.ondanaranjacope.com/noticias/id13225-tavernes-de-la-valldigna-construira-un-nuevo-centro-de-educacion-especial.html
http://www.lasprovincias.es/alicante/prensa/20070228/safor/pleno-dividido-centro-educacion_20070228.html 

 El centre al final es va esvair com el fum, com sembla ha passat amb els diners que la Generalitat havia de complementar el BEI. ¿S'havia de construir amb eixos diners? ¿Per què no s'ha construït ni tampoc el PP ha obert la boca en la legislatura? No ho sabem i si algú ens dóna més informació, ho agrairem. Igual algun mitjà més poderós que un simple blog local s'anima i ens il·lumina sobre el centre.