L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 9 de març del 2015

Evolució de les subvencions a entitats i clubs esportius en les darrers legislatures (2008-2015)


El PP i PSOE diuen que el govern municipal dedica pocs diners a subvencions. Compromís en el passat plenari, va afirmar que els diners destinats a subvencions representen  el percentatge més alt des de fa anys. 

Tot naix del fet que Compromís ha proposat destinar executar les següents millores

- 108.000 euros a la senyalització del poble i platja
- 20.000 euros a millora del mobiliari urbà (banquets, papereres,etc)
- 75.000 euros a parcs i jardins  

però el PP i el PSOE s'han oposat, no volen que el govern de Compromís faça eixes millores, i diuen que es destinen els diners a augmentar subvencions de clubs i entitats.

Veritat o fals? Destinen pocs diners o en destinen més que abans? La millor manera de saber-ho: acudir a les xifres i comprovar-ho. I per això hem estudiat els pressupostos des del 2008 fins ara. Dalt teniu les dades i les observem es dedueix:

- El PP entre els anys 2008 i 2011 tenia ingressos sobre els 20 milions però dedicava a subvencions al voltant d'un 1%. I significatiu el cas del 2010: més ingressos que mai, però menys diners que mai destinat a subvencions: només un 1%.

-  Compromís entre els anys 2012 i el 2015 ha patit una baixada d'ingressos sobre els 5 milions, el 25% del pressupost.  A pesar d'això i els problemes de la crisi, va mantindre el 2012 un percentatge 1'07%,  semblant al del PP. El 2013, amb ingressos igual, ja les puja a 1'11%, i ha continuat la pujada els anys 2014 amb un 1'22%  i el 2015 amb un 1'34%. Són les subvencions més altes de la dècada en proporció als ingressos que té l'Ajuntament. 

Els arguments del PP-PSOE de que Compromís destina pocs diners a subvencions queda per terra. Es fals. Les dades són clares: proporcionalment als ingressos, el govern de Compromís és qui ha donat més subvencions. 

DADES COMPARATIVES 

Els quadres comparatius ens donen encara més aclariment. Hem posat en color blau les dades referides al PP i en color taronja les de Compromís. Observem-los 
 

Quadre 1r: Pressupost liquidat en la passada i en aquesta legislatura. S'observa la disminució de 5 milions d'ingressos, sobre el 25% del pressupost.

Quadre 2n: Són els valors absoluts de les subvencions. Com veieu molt poca diferència. Enguany hi ha més subvencions que en el 2008 i en el 2009, a pesar que els ingressos d'aquest 2015 són molt menors que els que tenia el PP.

Quadre 3r: És el més aclaridor perquè compara els ingressos i les subvencions. Es veu que Compromís  dedica percentualment més diners en subvencions que el PP.

Xifres són xifres. El PP-PSOE quan parlen no n'ofereixen mai cap. Nosaltres sí. Ara cadascun que opine i en traga, de conclusions.

CONCLUSIÓ: 

Diuen que el govern en destina pocs però si ens fixem:

- El pressupost entre el 2012 i el 2015 no ha augmentat: és el mateix 15 milions, un 25% menys que tenia el PP d'ingressos.
- A pesar d'això, Compromís ha pujat les subvencions: de 163.500 euros en 2012 passen a 199.250 euros en 2015. 
- Les dades demostren que Compromís ha pujat les subvencions: pugen un 22% en el període comprés entre 2012 i 2015 quan els ingressos han baixat un 25%.

Nosaltres oferim xifres i dades. Els altres parlen, parlen... per justificar la postura en contra de pintar la senyalització del poble o millorar parcs i jardins. Però no aporten  cap dada, nomes afirmacions que es desmunten fàcilment amb els números a la mà.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Es pot saber perqué no es publica un comentari que dona tanta llum sobre el tema de la notícia?

La Cotorra de la Vall ha dit...

No ens ha arribat cap comentari.

Anònim ha dit...

Venia a dir que el principal problema no és augmentar o disminuir les quantitats,sino com es fa el repartiment entre els clubs o associacions. No es sap com es fa,igual que no es sap com es feia amb el PP. I no cal anomenar els convenis,perque aquests són pràcticament els mateixos que en la època PP i en la gran majoria de clàusules són paper mullat,ni es controlen ni es demanen justificar.