L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 9 de març del 2015

L'Associació de Veïns ha celebrat avui el Dia de la Dona amb una xerrada sobre el patrimoni immaterial valencià.



Aquesta vesprada organitzat per l'Associació de Veïns La Valldigna ha tingut lloc una xerrada amb motiu del Dia de la Dona, sobre "La dona en la formació i transmissió del patrimoni immaterial del poble valencià". L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde, Jordi Joan, i de regidors de Compromís.

La presidenta de l'associació Maria Lluïsa Grau després d'una explicació del significat del Dia de la Dona i recordar les accions que des de l'associació s'han dut a cap al llarg dels anys ha presentat el conferenciat com un gran coneixedor del patrimoni de la Valldigna, recordant els diversos articles i publicacions en premsa com la plasmació en sengles llibres sobre el monestir de Santa Maria de Valldigna i el castell de Marinyén.


Miquel Joan ha desenvolupat el concepte de patrimoni immaterial com a element bàsic de la cultura popular i tradicional del poble valencià, ha centrat històricament el paper de la dona en la formació i transmissió dels valors d'eixe patrimoni, especialment el casolà, a través de les generacions, per acabar fent un repàs sobre models i exemples de la vida quotidiana vallera on es plasma eixe patrimoni, fent referencia a jocs infantils, cançons, narracions, receptes de cuina i diversos exemples sobre els atuells i estris casolans, amb incursions sobre la relació amb el mon agrícola tradicional de Tavernes.

Per a finalitzat, ha citat exemples i dades actuals on es demostrava com la crisi ha colpejat especialment la dona en el camp laboral i com la igualtat homé-dona és encara una pseudoigualtat, remarcant que el camí de la igual és un camí que han de recorrer els dos sexes conjuntament i que ha partir del reconeixement que malgrat les lleis, eixa desigualtat existeix.



L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha tancat l'acte agraint a l'Associació de Veïns la tasca que realitza en favor del poble, destacant que és una entitat que a nivell local més ha treballat i treballa per aconseguir la igual de la dona remarcant que cal tindre en compte que el feminisme es posar en pla d'igualtat els dos sexes i va acabar oferint les instal·lacions de la Casa de la Cultura tant a l'entitat com a qualsevulla entitat local per a desenvolupar els seus actes.



En acabar, l'Associació va oferir a tots els presents un refrigeri on s'han pogut tastar diverses mostresde coques salades locals.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hui Mª Luisa ha estat menys carinyosa i us ha cantat les quaranta a tots els polítics del govern i opossició que no esteu fent bé la vostra feina. Del pleno no informeu hui? Per cert,Enric està guanyant-vos la partida informativa clarament.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Enhorabona a Maria Lluïsa.
Nosaltres informarem, en el sentit que té la paraula informar.