L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 5 de març del 2015

PLENARI DE MARÇ 2015: Ni pintar passos de vianants, ni mobiliari urbà, ni millores en parcs i jardins....



Ni es pintaran passos de vianants, ni es canviarà ni millorarà el mobiliari urbà, ni hi haurà millores en parcs i jardins.... Tal com està ara la cosa, haurem d'esperar a que passen eleccions i vore si el nou consistori que elegirem els ciutadans, considera que  realment això fa falta i ho aprova.

A hores d'ara ni el PP, ni el PSOE ni Karina Vercher considerem que  pintar els passos de vianants i senyals de circulació, que instal·lar nou mobiliari urbà (papereres, banquets....), o que plantar més arbres i millorar els parcs o jardins és important. Per a l'oposició això no és important, i com no es important ho rebutgen i no ho aproven. I són majoria. Així de clar.

Una vegada més, i ahir ja era per tercera o quarta vegada, un conjunt de propostes d'inversions per a millores de la ciutat  presentades pel govern municipal de Jordi Joan no es van poder ni debatre en el plenari.

I no es va debatre, com va explicar l'alcalde Jordi Joan, i així s'explicava també en l'ordre del dia del plenari, perquè l'oposició ha presentat un vot particular a les propostes i com que no havien pogut ser informades per Intervenció, com preceptivament i mana la llei, es van retirar de l'ordre del dia.

El vot particular implica que l'oposició canvia per complet el sentit de la proposta inicial i en presenta una altra totalment diferent, tan diferent que no té res a vore amb la proposta inicial. En un moment del plenari es va dir: L'oposició pot no aprovar les propostes del govern, però no pot obligar al govern a presentar com a pròpies les propostes de l'oposició, I això, de fet, és el que pretenia amb el vot particular.

Perfecto Benavent, regidor de Compromís, li va marcar el camí a Manolo Vidal quan aquest li va dir que en el govern només eren 5 regidors: "I vostés, l'oposició en són 12. Són majoria. Si volen governar ja saben el camí. Però no vulguen imposar-nos els seus criteris a base de canviar-nos les propostes". Estava clar: si volen governar, presenten una moció de censura. Regidors en tenen de sobra.

I que vol l'oposició? Vol menys senyals, menys parcs i jardins, menys mobiliari urbà i que es dediquen més diners a subvencionar entitats i clubs esportius, que es lògic pensar haurien de tindre els fons de finançament en les quotes socials i no en subvencions.




L'oposició diu que el govern no destina suficients diners als clubs, cosa que va desmentir i ho va explicar  el regidor d'hisenda Perfecto Benavent: el govern actual està donant en proporció més diners dels que donava el govern del PP en la passada legislatura. Així, afirmava que mentre el PP va dedicar a subvencions en el 2010 només un 1% i en el 2011 un 1'13% del pressupost liquidat, el govern actual els darrers anys ha dedicat a subvencions un 1'11% en el 2013, un 1'22% en el 2014 i calculava que  l'augment arribarà al 1'34% en el 2015 en base a les dades del pressupost prorrogat.

L'alcalde Jordi Joan ho remarcava: les subvencions, com tot, han baixat proporcionalment segons l'abaixada d'ingressos. El pressupost de Tavernes ha tingut una abaixada del 25% des del 2012 fins a l'actual del 2015 en els ingressos i  enguany encara abaixarà més.

Els ingressos municipals no pugen, al revés abaixen. Però les subvencions a clubs i entitats si que han pujat, tots els anys, han passat de ser 1'07% en el 2012 al 1'34%, previst en el 2015.  Una dada ben explicativa: El govern actual amb 15 milions de pressupost dóna subvencions per un valor sobre 200.000 euros a l'any, quantitat semblant a l'oferida pel PP, amb pressupostos de 20 milions, o siga amb 5 milions d'euros més d'ingressos que ara.

Per tant, veïns i veïnes, no pensem que res vaja a canviar: no anem a tindre ni la pintada de passos de vianants ni senyals de circulació, ni va a canviar-se cap banquet ni instal·lar-se papereres ni altre millores en el mobiliari urbà, ni vorem cap millora en parcs i jardins...

Ja veieu, veïns i veïnes: fa uns mesos i matxaconament, el PP ens va omplir els diaris amb notes de premsa demanant  pintar els senyals de circulació, mes arbres i millores en els jardins, més seguretat en la circulació... i ara, quan han de votar eixes millores, no ho fan i les canvien per unes altres.

Simplement obstruir per obstruir, fer que Tavernes no avance, negar-se a tot simplement com excusa per poder dir d'ací uns mesos que el govern no ha fet res. A pagar-la el poble pels seus interessos partidistes! Patètic!

-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Com sempre han fet ni fan ni deixen fer. Tan sols volen eleccions i a vore que trauen per seguir xuplant de la mamella politica. Menysmal que la gent els posarem al seu lloc, per a que la gent que vol fer coses ho puga fer. Ni tic tac ni pim pam.