L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 10 de març del 2015

Va de retallades: Educació recurta les ajudes al transport universitari



Compromís ha denunciat que la Conselleria d’Educació ha retallat en 47.000 euros les ajudes al transport universitari. Aquesta retallada suposa un 9% en les ajudes al transport universitari que convoca anualment la Generalitat per a oferir descomptes als estudiants que residisquen en municipis situats a una distància d’entre 20 i 90 kilòmetres del seu centre universitari. No cal ni dir que Tavernes, i tota la Valldigna, està compresa en eixe tram de quilometratge. 

Compromís defensa que "totes les persones tenen drat a poder estudiar en la universitat, siguen del poble que siguen, i vinguen de la família que vinguen, però queda clar que l'actual govern valencià no defensa aquest dret sinó que considera la universitat com un privilegi que s'hauria de reservar a les persones amb més recursos” . 

La convocatòria per al curs 2013-2014 va subvencionar 139 rutes amb un pressupost de 520.000 euros, mentre que en la convocatòria d’enguany, que es va publicar ahir en el DOCV, el PP ha retallat eixa quantia i l'ha deixada en 473.000 euros. 

La mesura en opinió de Compromís és un nou atac als i les estudiants de les universitats valencianes perquè milers d’estudiants de totes les comarques del nostre país acudeixen a estudiar a centres universitaris situats fora de la seua localitat i necessiten ajudes i descomptes per a poder fer front a la necessitat de mobilitat. 


La retallada se suma a l'augment de les tarifes en els trens de rodalies que ha establert RENFE fa unes setmanes.
-