L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 6 de maig del 2015

Arcadi Oliveres, president de "Justícia i Pau" en les xerrades del "II Cicle d'Economia i Territori" el dijous, dia 7.


L'Ajuntament de Tavernes, mitjançant la regidoria de Foment, organitza dins del "II Cicle d'Economia i Territori a Tavernes de la Valldigna" la xerrada "Economia al servei de les persones dins de l'àmbit local" a càrrec d'Arcadi Oliveres, economista i president de "Justícia i Pau".

La xerrada tindrà lloc el dijous, dia 7, a les 20 hores en la Casa de la Cultura i serà presentat pel regidor de Foment i Promoció Econòmica, Josep Llácer, i moderat pel professor Miquel Bononat. 

Arcadi Oliveres és economista. Membre de Pax Christi i de Justícia i Pau va desplegar campanyes d’oposició a la pena de mort en els últims anys del franquisme, i va participar en l’organització de diferents marxes ciutadanes (Marxa per la Llibertat) per tot Catalunya, reclamant “Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia”, així com en la creació de l'Associació Catalana de Solidaritat i Ajut al Refugiat (ACSAR), de la qual encara és membre actiu.

L’any 1981 va entrar a formar part de l’organització Justícia i Pau, entitat cristiana de la diòcesi de Barcelona, dedicada a la promoció dels drets humans i la pau, col·laboració que dura fins a l’actualitat i de la qual n'és el president. 

Compagina aquesta activitat amb la docència com a professor del Departament d’Economia Aplicada de la UAB i professor de diversos doctorats, màsters o cursos de postgrau de diferents universitats (Universitat de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat de Lleida, Universitat de Girona, Institut Sant Fructuós de Tarragona, Universitat de València i Universitat de Castelló) a més de cursos en moltes universitats d’estiu. 

Actualment és president de l'Associació Justícia i Pau de Barcelona i la Universitat Internacional de la Pau de Sant Cugat i membre del Consell de la Ciutat de Barcelona, Institut Víctor Seix de Polemologia (actualment director), Comitè Internacional de la Fundació per la Pau, Societat Catalana d’Economia, Consell Assessor d’ATTAC (Associació per la Tributació de les Transaccions Internacionals), Consell Editor de revista Monthly Review, Consell Editorial de la revista Foc Nou, Patronat de la Fundació Tam Tam, Institut Català Internacional de la Pau, Associació Catalana de Solidaritat i Ajuda al Refugiat (ACSAR) i Comitè Científic del CCDR (Centre de Desenvolupament Rural de la universitat de Lleida)

Ha rebut, entre altres, els premis: Premi de la Fundació Lluís Companys (ERC) (2001); Premi de l’entitat Flama del Canigó; Premi de la revista Alandar, Madrid; Guardó CIEMEN 2006 (modalitat nacional); Reconeixement Emmanuel Mounier Catalunya (2011); Premi Abacus cooperativisme (2011); Premi Internacional Alfons Comín (2011); Premi Proteus d'Ètica (2011); Premi Casaldàliga (2012).

El II Cicle d'Economia i Territori està organitzat per la regidoria de Foment de Tavernes conjuntament amb la Universitat Politècnica de València (Campus de Gandia), Euram de la Safor, Institut d'Economia i Empresa Ignasi Villalonga, l'Injuve i la FVMP.
-