L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 29 d’abril del 2015

Avui dimecres es presenta l'obra "La Vall i el temps" d'Àngel Mifsud a la Biblioteca de la Casa de la Cultura

Portada de "La Vall i el temps" de Ferran Enguix

La Biblioteca de la Casa de la Cultura acull avui dimecres la presentació de "La Vall i el temps", obra pòstuma de l'escriptor i poeta valler Angel Mifsud Ciscar (Tavernes de la Valldigna, 1954 - Maó, Menorca, 2012). 

Àngel Mifsud era llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València i va exercir la docència com a catedràtic de Llengua Catalana i Literatura a diversos centres de Catalunya i Menorca. Escriptor i poeta, amb obra inèdita i d'altra publicada en obres col·lectives, es va establir a Menorca el 1994 on va dur a cap una important obra investigadora i divulgadora. 

A l'illa va ser cap de la Secció de Llengua i Literatura de l'Institut Menorquí d'Estudis, va editar diferents obres i va fer estudis d'història de la llengua, de sociolingüística, d'onomàstica i de crítica literària, a més d'assaigs polítics dins de diverses obres col·lectives "La gran desil·lusió. Una visió critica de la Transició als Països Catalans" (2005), "Països Catalans, en plural" (2005) i "El nacionalisme progressista a les Illes Balears" (2010). 

A la seua mort, l'Institut Menorquí d'Estudis li va dedicar tot una jornada d'estudi i homenatge (juliol 2013).
Cartell de la jornada d'homenatge de l'Institut Menorquí d'Estudis

L'obra que es presenta dimecres "La Vall i el temps" (Edicions La Xara) barreja tres esferes del coneixement:la història, l'analisi lingüística i una aproximació a l'evolució del valencià a les nostres terres, cosa no massa freqüent de trobar en un llibre. 

Angel Mifsud, amb mirada assossegada i crítica, reflecteix amb un estil directe, senzill i planer, un conjunt d'interrogants que ens fa pensar i reflexionar sobre conceptes que pensàvem assolits sobre el nostre poble, la Vall, la Valldigna.

Una proposta feta des de la distància geogràfica, que no vol dir des de la llunyania espiritual i estimatòria, car l'Àngel Mifsud estimava la seua gent, el seu poble i d'això va donar bona mostra allò on va va viure exercint de valldignencs en terres germanes. 

"La Vall i el temps" és un llibre .assenya t, reflexiu, que ens convida a actuar com a col·lectivitat conscient i unida si tenim com a objectiu guanyar el futur com a "Poble".

En la presentació, hi intervindran Antoni Grau, professor i historiador, que ha estat l'autor del pròleg del llibre, Ferran Enguix, catedràtic de dibuix autor de la portada i l'escriptora i companya d'Angel Mifsud, Fina Salord, de l'Institut Menorqui d'Estudis. La presentació comptarà amb la lectura de textos a càrrec de Jaume Talens i estarà amenitzada per Vicent Benavent, al saxofó, i Javier Pallàs, al violoncel.


Elaboració pròpia. Agraïm la informació facilitada per la família Mifsud Ciscar
-