L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 9 d’abril del 2015

El fosc finançament de Podemos

Hem rebut un enllaç amb un article sobre el finançament de "Podemos" per si considàrem d'interés publicar-los. Vist l'interés del tema i després de tot el que s'ha parlat sobre el finançament del PP el reproduïm.
 
 
Com molt bé sap el politburó de Podemos, la casta és qualsevol grup de persones que no formi part del partit i tingui uns comportaments poc ètics. Tanmateix, encara que siguin ètics, si la gent forma part d’un altre grup polític, té moltes possibilitats de formar part de la casta i és possible que no en siguin conscients. Al cap i a la fi, a força d’anar repetint el mantra (o ets dels nostres o ets de la casta), aspiren que la gent assumeixi que els líders immaculats de la formació d’esquerres estan lliures dels pecats habituals en la política. Desafortunadament, són diverses les ombres que volen sobre el finançament del partit de Pablo Iglesias:

En defensa pròpia, els dirigents de Podemos han assegurat que el finançament de la formació prové essencialment de donacions voluntàries mitjançant mètodes com, per exemple, el crowfunding. Ara bé, són bastants els dubtes (sempre negats pel partit) de si la fundació “sense ànims de lucre” Centro de Estudios Políticos y Sociales (CEPS) ha aportat diners a les recents campanyes polítiques del partit. De fet, diversos jerarques de Podemos han format part del Consell Executiu del CEPS: Pablo Iglesias, Íñigo Errejón o Luis Alegre. El més revelador és que aquesta fundació “sense ànims de lucre” ha assessorat en diverses ocasions el govern de la República Bolivariana de Veneçuela o el mateix President Hugo Chavez, convertint-se així, el Chavisme, en el principal aportador de capital a la fundació. Sens dubte, cobrar per assessorar un govern no té res d’estrany, encara que sigui un govern poc democràtic. És una pràctica habitual. Simplement crida l’atenció que tot quedi emmascarat sota la figura de la fundació sense ànims de lucre. Gràcies a això, s’estalvien pagar grans quantitats d’impostos a Hisenda. Sense anar més lluny, des del 2004, el CEPS ha cobrat més de 3,7 milions d’euros del Govern Veneçolà, 1,6 dels quals són per assessorament directe a Hugo Chavez:

- 2004: Reben 213.000 € de Veneçuela
- 2005: Reben 328.719 € de Veneçuela
- 2006: Reben 499.925 € de Veneçuela
- 2007: Reben 236.776 € de Veneçuela
- 2008: Reben 609.400 € de Veneçuela
- 2009: Reben 754.895 € de Veneçuela
- 2010: Reben 355.632 € de Veneçuela
- 2011: Reben 309.513 € de Veneçuela
- 2012: Reben 405.084 € de Veneçuela

Per més inri, el CEPS no va pagar cap impost sobre els beneficis de l’any 2012 gràcies a ser una fundació sense ànims de lucre. No m’agradaria pensar malament, però, tots aquests centenars de milers d’euros en conceptes d’assessorament, no deuen ser pas lucre oi?

De totes maneres, la cosa no acaba aquí. Segons sembla, l’entorn de Pablo Iglesias té afició a camuflar empreses i centres d’assessorament sota la fórmula de la fundació sense ànims de lucre. D’aquesta manera, l’any 2011, el cercle pròxim al líder de Podemos va anunciar la creació d’una productora amb el nom de Producciones Con Mano Izquierda (CMI) que ofereix productes a baix cost (spots, reportatges o vídeos musicals) i que està catalogada com a fundació cultural sense ànims de lucre. Aquesta productora ha realitzat treballs per a Izquierda Unida, l’Ambaixada de Bolívia o la televisió bolivariana i, evidentment, ha cobrat pels seus serveis professionals però pagant molts menys impostos en tenir sobre el paper una fundació sense ànims de lucre. Gràcies a aquesta empresa procuren finançar el programa de Pablo Iglesias, La Tuerka, una de les seves plataformes per donar-se a conèixer al gran públic. Per descomptat, aquesta mena de pràctiques poc ètiques serien considerades pròpies de la casta política espanyola. Tanmateix, com ja hem dit al principi de l’article, per esdevenir casta abans has d’estar fora de l’aurèola immaculada de Podemos.
 
 Enllaç original:
 
 
 

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Això de la Tuerka sense ànim de lucre és com els de Terra Centre Social Bar en els Festiverns,no?

Anònim ha dit...

Doncs no.
L'empresa del Festivern arrisca els seus diners i s'arrisca a que siga un fracàs i a pedre'ls.No són comparables. Busca un millor exemple.

Anònim ha dit...

Estos de Podemos no son de fiar. Estem apanyats si tots son com un de Simat que està en la llista autonòmica.

Anònim ha dit...

I estos son els que aspiren a ser la tercera força política a les Corts Valencianes? Ay mare!!

Anònim ha dit...

Ja anem censurant? Perqué no deixeu dir que Terra Centre Social Bar no és una empresa?

I,perque l'intent d'apropament de Mònica Oltra a Montiel?

Tot lo roin que els feu ara els fareu de bons el dia que us interesen per a manar.

La Cotorra de la Vall ha dit...

1. Perquè no es el tema de la noticia
2. Perquè es fals. Llig les declaracions de les darrers setmanes de Monica Oltra en els mitjans valencians i espanyols.