L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 15 d’abril del 2015

En memòria i homenatge: Ha mort Teresa Rebull


Un dia després de commemorar-se el dia de la República ha mort la cantant Teresa Rebull als 95 anys a Banyuls de la Marenda (Rosselló). Rebull va néixer a Sabadell però vivia des de fa molts anys a la Catalunya Nord. Amb 12 anys, entrà a treballar en una fàbrica tèxtil de Sabadell, i era una joveneta quan, amb 16 anys, entrà a treballar a la conselleria de Treball de la Generalitat de Catalunya durant la República. Infermera voluntària durant la guerra civil. Va ser militant del POUM i després de la Guerra Civil es va exiliar a la Catalunya Nord, on va participar en la resistència contra l’ocupació nazi.

Va participar en la Nova Cançó com a integrant dels Setge Jutges. Al febrer del 1969 va cantar a la Guingueta d’Ix, amb Lluís Llach, Ovidi Montllor i Quico Pi de la Serra. L’any 2006 Òmnium Cultural va organitzar un homenatge a Rebull al Palau de la Música. 

Una de les seues cançons més emotives, "Paisatge de l'Ebre", sobre un text de Josep Gual i Lloberes ens recorda la coneguda com a "Batalla de l'Ebre"


2 comentaris:

Anònim ha dit...

No heu celebrat el commemoratiu de la República amb els socialistes? No digueu res d'un acte local i sí d'altre fet tan llunyà?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ni ens han dit res, ni ens han convidat, ni ens han informat.
De tota manera, ja ens resulta estrany que el partit que junt al PP va prohibir i impedir que el poble decidirà si volia Monarquia o República quan va abdicar Juan Carlos I, o que va dir que ara no era hora d'eixos debats, estiga commemorant la República.
Què vénen eleccions?