L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 2 d’abril del 2015

II Setmana Cultural IES Jaume II el Just




L’institut Jaume II el Just ha celebrat durant els dies 30, 31 de març i 1 d’abril, la II Setmana Cultural. Aquest ha sigut el segon any que el centre ha decidit organitzar-la, i ha tingut un gran èxit, gràcies a la participació dels alumnes de tots els cursos en les diverses activitats i tallers realitzats durant aquests dies. 

Els dos primers dies, els alumnes realitzaren classe fins l’hora de l’esplai, a partir d’aquesta hora cada grup d’alumnes es dirigiren al seu respectiu taller. Al ser el segon any consecutiu que es realitza aquesta setmana, s’han introduït noves activitats com escalada, diverses conferències sobre metal·lúrgia, tallers de fotografia i imatge... 
 

 Dins de les activitats realitzades durant aquests dies, com esportives, culturals, lúdiques o cíviques, podríem fer menció d’algunes com per exemple, els tallers de cuina en els quals els alumnes amb l’ajuda dels professors, preparaven diferents menjars; una cursa solidària amb major èxit i participació que la de l’any anterior, on els diners anaven destinats a l’associació “Save the Children”; taller de defensa personal; ruta cicloturística per la Valldigna, excursió a la Cova del Bolomor, taller de programació de robots, escriptura antiga, cinefòrum, etc. També s’han fet xarrades com la de l’escriptora Carme Miquel o la de l’astrofísic Enric Marco, així com sobre les drogues i l’alcohol, Raspberry, el Calaix Jove..

Enguany els alumnes de 6é de Primària de diferents escoles han visitat l’institut per a conéixer les seues instal·lacions i a més, han pogut participar en alguns tallers, com el de repoblació de jardins o el taller de cuina.
 

Per a finalitzar la Setmana Cultural, s’han celebrat activitats durant tot el matí de dimecres. A les 11:15, ha tingut lloc al saló d’actes, el concert de la I.E.S. Band que, dirigida per Pep Castelló, ha amenitzat l’acte de cloenda en el qual s’ha fet el lliurament de premis del concurs de microrelats, del concurs de fotografia científica, de participació en olimpíades de matemàtiques, d’economia o de les competicions esportives. 

Finalment, la Sra. Directora, Esperança Micó ha dirigit unes paraules per agrair la participació i l’ajuda que ha rebut el centre per part dels alumnes, l’AMPA, els professors i les entitats col·laboradores. 
 

L’alcalde, Jordi Juan i Huguet, antic alumne del centre i que ha assistit a l’acte de cloenda, ha dirigit unes paraules d’agraïment a tots els assistents i col·laboradors. També s’ha mostrat molt satisfet, per haver tornat un any més al seu institut, on ell va cursar els seus estudis. 

Tots els actes realitzats durant aquesta setmana, s’han pogut dur a terme gràcies a la implicació dels alumnes de 1r de Batxillerat, l’AMPA, la directiva i el professorat, en especial Àngels Lloret i Arcadio Andrés. 

Per acabar, al pati de l’institut ha tingut lloc un dinar de germanor, acompanyat amb disco-mòbil.