L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 4 d’abril del 2015

Jordi Sebastià denuncia el secretisme del tractat de lliure comerç de la Unió Europaa amb EUA: Si hi ha secretisme segur que no interessa a la ciutadania.



L'europarlamentari de Compromís, Jordi Sebastià, ha gravat el tràmit necessari per a consultar els documents de negociació del Tractat de Comerç amb EUA (TTIP) sota amenaça d'inhabilitació. 
Jordi Sebastià qualifica d’autèntica “odissea” a la qual s’han de sotmetre els parlamentaris que volen conèixer el curs de les negociacions sota amenaça d'inhabilitació o acusació d'espionatge si no es respecta un “llarg i minuciós” contracte de confidencialitat que “prohibeix l'entrada de telèfons, bolígrafs i càmeres a una sala tancada sota clau”.
 L'eurodiputat de Compromís va accedir a part dels documents de negociació del TTIP després que es permetera l'accés als europarlamentaris als arxius. Per a Sebastià, “l'opacitat i el secretisme amb el qual s'està negociant el tractat de lliure comerç amb EUA és insultant. Primer per a la ciutadania perquè tot el que es fa a les seues esquenes és segur que contravé els seus interessos; però també per als europarlamentaris que no sabem en quins termes s'ha negociat un acord que després hem de votar".
L'eurodiputat de Compromís ha qualificat "d’absurd i incoherent" un tractat de lliure mercat amb EUA quan no hi ha llibertat de comerç real dins de la Unió Europea per a alguns productes. 

Sebastià també ha advertit dels riscs que suposaria per al mercat hortofructícola i la salut pública el tractat per “la possible entrada de productes transgènics o carn de ramat hormonada i les condicions sociolaborals amb les quals s'elaboren els productes que després s'importarien a Europa”. 

L'eurodiputat de Compromís considera que “la desinformació intencionada que hi ha hagut al voltant del TTIP genera la desconfiança suficient com per a avançar que nosaltres no votarem a favor del Tractat”.




L'eurodiputat de Compromís mostra tots els entrebancs i el secretisme que existeix per poder consultar els papers de les negociacions entre la UE i els Estats Units per a l'aprovació del Tractat de Lliure Comerç, TTIP en les seues sigles en anglés.