L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 6 d’abril del 2015

La darrer enquesta....la d'El Mundo.


 Avui “El Mundo” publica una enquesta sobre els possibles resultats electorals al el País Valencià. Com totes les enquestes, El Mundo ve a coincidir en què el PP perd el govern valencià però com apunten altres enquestes, amb resultats bastants dispars en alguns partits, és que per a evitar que governe la Generalitat, l'esquerra haurà d'alçar una alternativa a tres o fins i tot quatre bandes. 

L'estudi elaborat per Sigma Dos revela que el PP perdria prop de 20 punts i hi hauria un parlament multipartit amb fins a sis actors diferents, quatre d'ells escorats a l'esquerra. Aquest sondeig llança un panorama incert i evidència que tot està obert fins al dia de la votació, doncs qualsevol variació en el nombre d'escons altera les possibles aliances.

Les postura que ha pres el president valencià del PP, Alberto Fabra, indica que sembla haver assumit que no gaudirà de la majoria dels seus predecessors i en les seues declaracions ja busca consensos per al nou cicle democràtic. Aquesta enquesta indica que ha d'aconseguir el suport de Ciutadanos que se situaria amb 15 o 16 escons, encara que la suma dels dos no donaria per a la majoria absoluta.

Una altra opció és que els egos eviten un acord de l'esquerra o que EU es quede fóra del Parlament. Aquesta enquesta li dóna sis escons però fins ara la resta la deixen més fora que dins de les Corts.
 

Per tant, el futur govern valencià pot ser un tripartit o un cuatripartit amb opcions variades, però la majoria absoluta seria un acord de tots: complicat per al repartiment de conselleries o l'elecció del president de la Generalitat. Un panorama possible és un Consell en minoria que haurà d'aprovar lleis i pressupostos amb acords puntuals.

L'enquesta “El Mundo” diu que el nou partit centralista Podemos es barallara amb un altre partit d'obediència de Madrid, el PSOE, per ser la segona força més votada, per davant de Compromís, el cap visible de la qual és la política valenciana més valorada, Mònica Oltra (4,8).
Compromís, segons aquesta enquesta, es veuria desplaçada a la quinta posició (8,4% dels vots i 8 escons, solament dos més dels sis actuals). És l'enquesta que li dóna pitjors resultats.

Ciudadanos, partit emergent, evidencia que la valenciana és la tercera autonomia amb major nombre de militants de la formació i que seguim ofrenant noves glòries a Espanya o als partits de Madrid. Així ens va. 

Sorprèn el resultat que dóna a EU, la majoria de les enquestes, la deixen fora de les Corts malgrat el seu bon treball parlamentari i, fins i tot, la valoració que rep el seu candidat no fa justícia al treball realitzat en les Corts. UPyD desapareix amb una intenció de vot 1,6% i ha de superar el 5% per a entrar.
 
Respecte a la valoració de líders, particularment ens estranya la data que Monica Oltra siga coneguda pel 65% després de quatre anys de batalla parlamentària i amb successos molt comentats i Carolina Punset, en solament uns mesos, abaste el 62%, o el mateix Ignacio Blanco (EU) siga conegut només per un 54% i tinga la pitjor valoració davant un bon treball com a diputat.

Però són enquestes..... l'enquesta final el dia 24 de maig.
 
Basat en la informació i gràfics El Mundo.
 

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Malauradament, la gent és deixa endur-se pels mitjans espanyols, i el Poble Valencià peca i ha pecat d'això tota la vida, per ignorància, per desinteres o per mandra, però mai han tingut una mica de decència i de dignitat per a reinvindicar el que és "nostre".

Quan arriben les eleccions, ja voreu com els mitjans de Comunicació faran el buit a forces com EU i als partits autonomistes, per ells tot i tindre a una cara coneguda com Oltra, ni existeixen.
En estes eleccions cal "convèncer" als nostres i als qui no, i explicar-los-hi, que la millor manera de que hi haja un canvi al País Valencià és votant a Oltra de Compromís.

Anònim ha dit...

Els mitjans estatals espanyols promocionen descaradament a dos forces espanyoles sustitutes de les que han manat fins ara com son Podemos i Ciudadanos i fan el buit total a les forces sobiranistes valencianes com Compromís.

Per defensar la nostra terra, la nostra gent, la nostra cultura i llengua ,les nostres llibertats com a poble , hem de votar partits que no siguen correja de transmissió de ningú.
El poder de decisió ací al nostre Pais Valenciá per als partits valencians no per a gent que té la direcció a Madrid.

Anònim ha dit...

Deixeu estar les enquestes.
Ja parlarem el 24 de maig.

Anònim ha dit...

Les enquestes estan per trencar-les

Anònim ha dit...

Encara guanya el PP i puja el vot centraliste.

Anònim ha dit...

A la sexta no van posar ni el logo ni la representació que obtindria Compromis a Valencia ciutat. Quan totes li donen 4 o 5 concejals. Madrid i les cadenes centralistes faran tot lo que siga per acallar la veu del poble valencià.

Anònim ha dit...

Ciudadanos i podemos no han fet cap favor al canvi valencià que necessitàvem, no sé fins a quan haurem de continuar ofrenant a botiflers...

Anònim ha dit...

Molts preferim partits nous com Podemos o Ciudadanos front als partits de tota la vida. Ja es va vore en les europees, es repetirà en les autonòmiques i, en menor manera, en les locals per la falta de candidatures.

Anònim ha dit...

I tu que entens per partits nous?
Perquè Ciudadanos es més vell que Compromis. Compromís com a tal, és la primera volta que es presenta. Ciudadanos ya fa molt en Catalunya.
Abans hi havia els partits Bloc, Iniciativa, Els Verds però com a un únic partit nomes té un any.
Cadascú que faça el que vulga. Tots tenim dret a enganyar-nos o a continuar deixant que ens enganyen.