L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 9 d’abril del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: L'obertura del nou hospital, un cas d'incompetència política

Les presses, les improvisacions, el voler fer en uns mesos el que no va haver-hi interès per fer en uns anys: són els problemes del trasllat de l'hospital Francesc de Borja de Gandia al nou edifici del polígon Sanxo Llop, problemes derivats dels imprevists i que genera perjudicis de consideració no només als malalts de la Safor, sinó també als hospitals d'altres comarques, on molts s’han hagut de traslladar per a ser atesos.

Hi havia un pla de la Conselleria de Sanitat per a iniciar abril amb malalts ingressats, i s'ha anat posposant i posposant. Una altra vegada la improvisació i les presses dels polítics per fer-se les fotos en campanya electoral, perquè encara que els polítics no admeten que l’interés és mostrar una inversió de quasi cent milions d'euros, en els cercles polítics privats ningú amaga que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, i l'alcalde de Gandia, Arturo Torró, tenien tota la intenció de difondre l'obertura com un èxit de gestió de la Generalitat del PP. 

Per llei ningú pot fer-se la foto després de la convocatòria d'eleccions municipals i autonòmiques, però sempre pensen en recursos paral·lels perquè el ciutadà visione a les clares la autoria: una visita a les instal·lacions, o siga una inauguració camuflada. Com si la hagueren pagat ells, quan són els nostres diners, els nostres impostos. 

Hi ha hagut anys, molts anys per a posar en funcionament el nou hospital. Ací hem publicat un sense fi de vegades els retards i retards, mentre l'hospital Francesc de Borja es queia de vell, i mai abans millor dit perquè recordem algunes caigudes de sostre.

Hi ha hagut anys per a acabar-lo i hi ha temps suficient per a efectuar un trasllat com es deu, però no amb presses i corrent en precampanya electoral. Els primers afectats: metges i personal sanitari, que amb criteris mèdics, consideren que el trasllat s'ha de fer després d'abril o maig, quan no existeix pràcticament el risc d'epidèmia de grip i la plantilla de malalts es redueix en l'hospital. Però els metges sembla ser que d’això no en saben, i els qui saben són els polítics. La seua resposta als metges: tot aquesta programat, planificat, previst i no hi ha risc per als malalts, per tant.... endavant amb el trasllat.!!!

I el resultat un desastre: un vell hospital que funciona en nivells mínims i un de nou que no pot atendre als malalts que ja haurien d'estar ingressats allí. Fa setmanes que les intervencions programades s'han ajornat i els quiròfans del vell funcionen per a casos d'urgència i els de el nou encara no estan muntats. Amb açò hi ha hagut un augment de les llistes d'espera per a operacions perquè totes les operacions programades s'han retardat si no tens ¿la sort? que t’envien a algun hospital de les comarques veïnes o a València, amb el perjudici per als malalts, els familiars i els hospitals que no tenien previst l’ increment de les intervencions. Al final, el pacient importa poc i allò que interessa és la visualització del nou hospital.

I on estan els metges? El personal mèdic de Gandia segueix en el vell centre atenent solament a unes trenta persones ingressades. Una plantilla desaprofitada perquè no atén als pacients, no realitza les operacions que hauria d'estar practicant si la planificació i el trasllat hauria estat com calia. 

I mentre el vaixell de la Xina es retarda i tot es retarda. En el vaixell anava tot el material per als quiròfans, però no va arribar a temps. Una altra falta de previsió, un altre fer les coses o es va fer la comanda a última hora?

Els ciutadans volen que l’hospital funcione. Ja fa alguns que ho desitgem. La Generalitat del PP vol, per sobre de tot, que l'hospital funcione abans de les eleccions. Com siga. Si hagueren tingut el mateix interès a acabar-lo i complir les previsions, ja portaria algun any funcionant i els pacients de la Safor haguérem tingut una millor qualitat sanitària. Però açò poc els importa i solament interessa la hipotètica visita a les instal·lacions abans que el resultat de les urnes, el dia 24, els envie a sa casa. Per incompetents.
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hospital vell i hospital nou tot en marxa,un desastre.
Igual que altres llocs,amb retens de policia nous i vells.

Anònim ha dit...

Parlaras de Gandia, no? Allí ni ha reten nou i reten vell.

Ja veus, ací en Tavernes nomes en tenim un i encara no està operatiu del tot. Però estarà, com ja està la grua i el nou servici, per molt que despotriqueu els ppsoeros.

Anònim ha dit...

Com que ací n'hi ha només un retén? Però si els policies encara estan tots a l'Ajuntament.

Anònim ha dit...

Disculpa, tens raó. Au, a discutir al blau de la mar.

Anònim ha dit...

Moltes pacients de la safor son destinats al de Dénia. I aixina anem, un desastre!